Deputatul Sergiu Vlad cere prioritate pentru sportul de performanță

Deputatul Sergiu Vlad cere prioritate pentru sportul de performanță

Crişul a pierdut la scor în primul meci al sezonului
Directorul Arhivelor Naționale ale României a conferențiat la Arad
AMEFA și Sportul vor face valuri la bazinul „Delfinul”

Sportul de performanță arădean merită să aibă acces în bazele gestionate de Ministerul Tineretului și Sportului. Deputatul USR Sergiu Vlad trage un semnal de alarmă în legătură cu utilizarea acestor facilități în alte scopuri decât cele sportive.

Vorbim despre o situație care afectează negativ activitatea diverselor cluburi și organizații sportive din municipiul și județul Arad. În mod frecvent, sala Sporturilor ”Victoria” (Polivalentă) din Arad, aflată în administrarea ministerului, este închiriată pentru diverse activități, dintre care unele desfășurate de practicanți ai sportului la nivel de amatori (închiriere cu ora pentru fotbal în sală, etc.), iar altele fără caracter sportiv (târguri și expoziții).

Consecința este că sala devine indisponibilă de multe ori pentru practicanții sportului de performanță, pentru cei care doresc să desfășoare antrenamente sau să organizeze competiții sportive. Mai mult, pe perioada în care sunt organizate târguri și expoziții, este permis accesul publicului cu încălțăminte de stradă pe suprafața de joc, aceasta fiind astfel afectată. Într-o situație similară se află și bazinul de înot ”Delfinul” din municipiul Arad, unde închirierea culoarelor nu se face cu prioritate către sportul de performanță, spațiul alocat acestuia fiind redus an de an.

Sergiu Vlad, deputat USR Arad: ”Am propus ministerului prioritizarea închirierii facilităților sportive de genul sălii Sporturilor ”Victoria” (Polivalentă) și a bazinului ”Delfinul” din Arad, în așa fel încât să favorizeze activitățile sportive, iar între acestea, pe cele aferente sportului de performanță (echipe sau sportivi care participă la competiții sportive oficiale, cu caracter local sau regional/național). În paralel, municipiul Arad trebuie să deschidă celelalte facilități și să construiască unele noi pentru amatorii practicanți de sport. Sportul de masă și cel de performanță se susțin reciproc, de aceea este important ca ambele să beneficieze de sprijinul autorităților.

Facebook Comments

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0