De râsul lumii! Aradul va avea un „mini-monument“ al Marii Uniri

De râsul lumii! Aradul va avea un „mini-monument“ al Marii Uniri

Și CJA are „bizonii“ lui. Așteptăm intervenția Poliției locale
Geanina Pistru:”Parlamentarii PSD de Arad au votat pentru instabilitatea României!”
(VIDEO) Noi lucrări de mântuială pe drumurile județene. Banii publici, cheltuiți în bătaie de joc

În 14 ani și mai bine de când conduce destinele Aradului, primarul Gheorghe Falcă nu a reușit să ridice mult visatul monument al Marii Uniri. Ba mai mult, de ani de zile, deși monumentul e finalizat, administrația locală nu vrea să îl amplaseze pe lacul Pădurice, conform proiectului aprobat de CLM. La un moment dat, s-a încercat amplasarea lui în Piața Catedralei, dar doar fiindcă la mijloc era un interes al primarului Gheorghe Falcă.

În cadrul unei conferinței de presă, desfășurată miercuri, primarul Falcă a ridicat și problema Monumentului Marii Uniri. Cu tupeul caracteristic, primarul a dat vina pe Ministerul Culturii, deși așa cum spuneam monumentul e finalizat, iar Primăria Arad, conform unei hotărâri CLM, avea obligația să-l amplaseze. Dacă tot n-a avut chef să ridice acel monument în Arad, Gheorghe Falcă a organizat  un concurs local de proiecte în vederea realizării unui monument… local al Marii Uniri.

,,Orașul de pe Mureș este locul unde a germinat ideea Marii Uniri și unde intelectualii Aradului au muncit pentru acest deziderat cu decenii înaintea actului istoric de la Alba Iulia. Administrația locală nu va permite ca Ziua Centenarului să treacă fără inaugurarea monumentului. În consecință, având în vedere că Ministerul Culturii nu a reușit să își onoreze angajamentul luat față de Arad, la 30 noiembrie se va inaugura un monument local, realizat de tineri artiști arădeni. Realizarea acestui monument este o datorie a Aradului, în condițiile în care statul român nu a știut să onoreze așa cum se cuvine contribuția arădeană la Marea Unire și s-a raportat superficial la obligațiile sale, ratând cel mai important moment aniversar din istoria României moderne”, a declarat primarul Gheorghe Falcă.

Locul ales pentru amplasarea monumentului realizat pe grabă (probabil și calitatea va fi pe măsură) este scuarul din fața fostului Cinematograf Dacia, între Palatul Administrativ și Catedrala Ortodoxă „Sfânta Treime”. Dacă monumentul lui Vasile Goldiș pare să fi fost pus ca să dirijeze tramvaiele, parcă în bătaie de joc față de marea personalitate a Aradului, de ce să nu fie amplasat la fel de prost și viitorul mini-monument al Marii Uniri. După chipul și asemănarea atotputernicului conducător.

Facebook Comments

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar
    Citiz01 O săptămână

    Sa fim seriosi, e o initiativa buna. O opera de arta realizata de studentii nostri, care simt ceva pentru Arad, nu ca fenomenul ala cu statuia fabricata in China.

  • DISQUS: 0