Cum se prepară ceaiul de gălbenele și la ce ajută

by Cristian Dobre

Nu este deloc greu sa prepari ceaiul de galbenele, dar beneficiile pe care le vei obtine ar putea depasi de multe ori efectele medicamentelor clasice, oferindu-ti calmarea si diminuarea problemelor de sanatate in absenta efectelor nedorite. Inainte de a detalia utilizarile acestui ceai este esential sa stii cum sa-l prepari pentru a obtine avantajele:

1. Apa clocotita si flori uscate: Adauga 1-2 lingurite de flori uscate de galbenele la o cana cu apa clocotita si lasa acoperit timp de 15-20 de minute. Dupa acest interval strecoara florile si poti folosi ceaiul preparat.

2. Apa clocotita si flori proaspete: Umple un borcan de sticla cu flori proaspete de galbenele, apoi toarna apa fierbinte peste ele. Acopera si lasa sa infuzeze pana ce lichidul ajunge la temperatura camerei.

3. Metoda ceaiului la soare: Pune 3 linguri de flori de galbenele uscate intr-un borcan de sticla, apoi adauga apa rece pana le acoperi. Pune capacul si asaza borcanul intr-un loc insorit, de obicei pe pervaz. Lasa 5-6 ore, apoi poti folosi ceaiul. Odata ce ai facut ceaiul de galbenele trebuie sa-l pastrezi in frigider pentru a preveni alterarea proprietatilor lui. De asemenea, este recomandat sa-l utilizezi in cel mult doua zile.

Iata care sunt utilizarile practice al ceaiului de galbenele:

1. Pentru durerile in gat. Poti face gargara folosind ceai de galbenele de 2-3 ori pe zi. Nu bea alte lichide 20-30 de minute dupa aceea. Inflamarea gatului si durerea vor scadea treptat.

2. Pentru afte si gingii inflamate. Utilizeaza ceaiul de galbenele in loc de apa de gura. Clateste-te 2-3 minute dupa fiecare masa sau gustare si vei vedea ca disconfortul se va reduce.

3. Pentru pielea inflamata. Daca te-ai zgariat sau te mananca pielea poti aplica o compresa pe baza de ceai de galbenele.

4. Pentru iritatiile de scutec. In cazul in care bebelusul sufera de iritatii provocate de scutec tamponeaza zona afectata de 3-4 ori pe zi folosind ceai de galbenele si pielea va arata din nou bine in scurt timp.

5. Pentru alergii, uscarea ochilor sau conjunctivita. In cazul in care te ustura sau te mananca ochii din cauza factorilor iritanti sau ca urmare a conjunctivitei te poti clati cu niste ceai de galbenele pentru a te simti mai bine.

6. Pentru acnee. Ai probleme cu leziunile acneice si semnele pe care le lasa? Spala-te in fiecare seara folosind ceai de galbenele, in loc de apa si cosurile se vor vindeca mai repede, fara sa lase cicatrici.

7. Pentru iritatii. Daca ai probleme cu iritatiile poti adauga 4-5 cani de ceai de galbenele in apa de baie. Pielea se va calma, iar roseata va fi mult mai redusa.

8. Pentru dezinfectarea ranilor. Poti pune ceaiul de galbenele intr-un recipient tip spray si vei putea aplica acest remediu natural pentru a dezinfecta orice rana.

9. Pentru ulcer si febra. Este recomandat sa bei ceai de galbenele de 2-3 ori pe zi pentru a vindeca ulcerul gastric si a reduce febra provocata de gripa.

10. Pentru vanatai. Prepara cuburi de gheata din ceai de galbenele si aplica-le pe locurile cu vanatai pentru a accelera vindecarea pielii si a preveni nuantele de albastru sau violet care dau un aspect inestetic.

11. Pentru dezinfectarea picioarelor. Daca ai probleme din cauza transpiratiei picioarelor ceaiul de galbenele este ideal pentru dezinfectare si odorizare. Pune 3-4 cani de ceai intr-un lighean si tine picioarele in acest lichid timp de 15-20 de minute. Nu numai ca orice miros neplacut va disparea, dar iti vei simti si picioarele mai odihnite, mai ales daca ai avut o zi obositoare.

Facebook Comments