Cum să prepari cea mai sănătoasă ciocolată de casă

by Dana B.

Cand vrei sa te rasfeti cu ciocolata adevarata, prepar-o chiar tu in casa din unt de cacao si indulcitori naturali. Cred ca aceasta este cea mai buna ciocolata din cate am mancat vreodata! Desi este destul de amaruie (mai ales daca esti obisnuita cu diversele sortimente de ciocolata care contin mult zahar), n-as da-o pe nicio alta varianta din comert!

Si asta pentru ca ciocolata aceasta este foarte sanatoasa. Se face cu unt de cacao natural, cu nectar de agave si pudra de cacao. Nici vorba de zahar si orice alte ingrediente compromitatoare. Iar daca te temi de ciocolata neagra, sa stii ca poti folosi un pic mai mult indulcitor natural ca sa-i mai iei din gustul puternic. O poti savura ca si gustare, atunci cand ai chef de ceva dulce, dar o poti folosi, cat inca este calda, alaturi de fructe (iata o idee: capsune scufundate in ciocolata!). Mai mult, poti adauga in ea si nuci, alune, fructe uscate si orice alte ingrediente sanatoase iti fac cu ochiul.

Ingrediente: 1 ceasca de unt de cacao ras; 80 de grame de pudra de cacao de calitate; 2-4 linguri de agave; 2 lingurite de extract de vanilie; un praf de sare. Preparare: Topeste untul de cacao intr-un vas pe foc foarte mic; ar trebui sa fie caldut, nu foarte fierbinte (ar trebui sa poti sa tii degetul in el fara sa te friga). Untul de cacao se topeste la 35-37 de grade Celsius, poti folosi si un termometru ca sa reglezi temperatura. Dupa ce s-a topit, adauga pudra de cacao, nectarul de agave (dupa gust), extractul de vanilie, putin sare si amesteca bine. Toarna compozitia in forme speciale de ciocolata si pune-o la frigider cel putin jumatate de ora sau pana cand devine tare. Ciocolata se va pastra in frigider, avand ca “termen de garantie” 2 luni.

Ciocolata se poata taia foarte usor daca in compozitie ajunge apa. Fii foarte atenta, iar daca se intampla sa ai necazuri, o poti remedia adaugand cate putin unt de cacao si amestecand redevine din nou fluida.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments