Cum poți combate circulația sanguină deficitară a picioarelor

by Cristian Dobre

Picioarele reci reprezinta o problema des intalnita in randul persoanelor cu circulatia sanguina deficitara. Picioarele se racesc atunci cand acestea nu primesc suficient sange si oxigen – atunci cand circulatia se imbunatateste, problema picioarelor reci dispare.

Extremitatile reci pot trada insa si probleme de sanatate precum anemia, sindromul picioarelor nelinistite, hipotiroidism, diabet sau hipotermie. Si consumul abuziv de alcool, fumatul si deficitul de nutrienti contribuie la aparitia senzatiei de picioare reci.

Remedii picioare reci

Exista o serie de remedii naturiste pe care le poti folosi pentru a combate picioarele reci.

Masajul cu ulei cald – masarea picioarelor reprezinta cea mai simpla si eficienta metoda terapeutica de incalzire a picioarelor. Prin masarea picioarelor se stimuleaza circulatia sanguina, iar daca se foloseste si un ulei cald, senzatia de incalzire va fi imediata.

Incalzeste putin ulei de cocos sau de masline in cuptorul cu microunde si maseaza-ti ambele picioare cu acest ulei. Dupa masarea picioarelor, pune-ti o pereche de sosete din bumbac. Repeta operatiunea in fiecare seara,iar senzatia de picioare reci va fi combatuta.

Hidroterapia – aceasta metoda consta in folosirea atat a apei calde, cat si a apei reci, cu scopul imbunatatirii circulatiei sanguine si a incalzirii picioarelor.

Umple doua ligheane cu apa, unul cu apa calda, altul cu apa rece. Inmoaie-ti picioarele in apa rece pret de 2 minute, apoi pune-le in ligheanul cu apa calda, unde le vei lasa tot 2 minute. Repeta aceasta operatiune pret de 15-20 de minute, apoi usuca-ti picioarele cu un prosop si incalta-te cu sosete groase. Daca vei repeta aceasta procedura de cateva ori pe zi, pret de cel putin o saptamana, senzatia de picioare reci va fi indepartata.

Ghimbirul – ghimbirul contine compusi care au un efect de incalzire asupra picioarelor si care stimuleaza totodata circulatia sanguina. Pune o lingura de ghimbir ras intr-un ibric, alaturi de 2 cani de apa si fierbe 10 minute. Indulceste ceaiul obtinut cu putina miere si bea-l pe parcursul zilei, iar picioarele tale nu vor mai fi atat de reci.

Sarea Epsom – sarea Epsom contine cantitati mari de magneziu, iar deficitul de magneziu poate cauza senzatia de picioare reci. Inmoaie-ti picioarele in apa calda in care ai pus sare Epsom din belsug. Baile de picioare cu sare Epsom facute in fiecare seara combat picioarele reci.

Exercitiile fizice – exercitiile fizice care iti solicita musculatura talpilor stimuleaza circulatia sanguina la nivelul picioarelor si inlatura senzatia de picioare reci. Fa-ti timp si mergi prin casa, cel putin 10 minute, pe varfuri. De asemenea, poti face si ridicari pe varfuri in serii de cate 30 de ridicari, cu pauza de 2-3 minute.

Ceaiul verde – ceaiul verde este considerat, de asemenea, ca fiind un remediu eficient pentru combaterea picioarelor reci, intrucat imbunatateste circulatia sanguina. Bea 2-3 cani de ceai verde pe parcursul zilei si picioarele reci vor deveni o simpla amintire. Pentru a prepara ceai verde fierbe 1 lingurita de frunze de ceai intr-o cana de apa, opreste focul si acopera recipientul cu o farfuriuta. Dupa 5 minute, strecoara ceaiul, indulceste-l dupa gust si consuma-l cald.

Sticle cu apa calda – daca senzatia de picioare reci nu dispare nici dupa ce te bagi in pat, seara, poti folosi doua sticle umplute cu apa calda, pentru a-ti incalzi instantaneu picioarele.

Cand e cazul sa mergi la medic din cauza picioarelor reci

Cu toate ca e in regula sa ai ocazional picioarele reci, daca ai de-a face cu aceasta problema in mod constant, fara sa te expui unor temperaturi scazute, ar trebuie sa mergi la medic.

Daca senzatia de picioare reci e acompaniata de simptome precum oboseala, scadere in greutate, acumularea unor kilograme in plus, febra, dureri articulare, rani la nivelul talpilor sau degetelor de la picioare, modificari ale pielii, este obligatoriu sa apelezi de urgenta la medic.

 

Sursa: doc.ro

 

Facebook Comments