Cum poți ameliora durerile articulare cu lămâie și scorțișoară

by Cristian Dobre

Artrita este caracterizata prin inflamatia uneia sau mai multor articulatii, putand afecta persoane de toate varstele. Numarul articulatiilor afectate si localizarea lor variaza de la o persoana la alta si in functie de tipul de boala. Adesea, inflamatia specifica artritei este legata de o boala autoimuna. Implicati sunt si factori genetici si de mediu, precum si diverse infectii.

Exista mai multe forme de artrita, printre cele mai frecvente numarandu-se poliartrita reumatoida, artrita juvenila, spondilita anchilozanta, guta si artrita infectioasa. Durerile articulare din cadrul artritei au intensitate mai mare in timpul noptii. Uneori, durerile sunt atat de puternice incat pot trezi persoana din somn. Alte simptome ale artritei sunt: roseata, caldura si umflarea articulatiilor, limitarea miscarilor la nivelul articulatiilor afectate.



Daca suferi de artrita, consumul de zeama de lamaie cu scortisoara te va ajuta sa reduci inflamatiile. Lamaile sunt bogate in vitamina C. Organismul uman are nevoie de acest nutrient pentru a produce colagen, o proteina esentiala pentru sanatatea articulara si osoasa. In plus, zeama de lamaie este bogata in antioxidanti care faciliteaza reducerea inflamatiilor. Insa urmatorul remediu nu va da randament daca nu esti consecvent. Combinatia de scortisoara si lamaie are un efect diuretic si detoxifiant. Ambele alimente au proprietati antiinflamatoare si sunt folosite frecvent pentru a trata durerile articulare. Persoanele care sufera de artrita ar trebui sa noteze remediul de mai jos.

Ingrediente: 1 betisor de scortisoara, 5 linguri (50 ml) de zeama de lamaie, 1 lingurita (7,5 g) de miere, 1 cana (250 ml) de apa
Instructiuni: Adu apa la punctul de fierbere, apoi adauga scortisoara. Lasa totul sa infuzeze 15 minute, apoi lasa ceaiul sa stea inca 10 minute. Strecoara infuzia si toarn-o in cana ta favorita, apoi adauga cele 5 linguri de zeama de lamaie si mierea. Consuma acest remediu in fiecare dimineata, pe stomacul gol. G.F.

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments