Cum îți poți face viața mai ușoară cu ajutorul pelinului

by Dana B.

Tinctura de pelin
Este ideala împotriva parazitilor intestinali de toate felurile, pentru tratarea gastritei hipoacide si în curele de slabire. Se iau pe stomacul gol, cate 10 picaturi dizolvate în apa, cu 30 minute inainte de mese. Se pun la macerat 20 g planta uscata in 100 ml alcool de 40 grade. Dupa 3-4 saptamani se strecoara si se pastreaza in sticle inchise la culoare.

Suc de pelin
Este unul dintre cele mai eficiente tratamente naturiste cu pelin si se obtine foarte simplu, din frunze si flori, care se dau prin masina de tocat carne. Astfel se obtine un suc deosebit de amar, dar sanatos. De asemenea, se pot da printr-un blender frunzele proaspete, împreuna cu un litru de apa plata. Se strecoara si apoi se bea. Ca sa fie mai placut, se poate îndulci cu miere.
Sucul de pelin se bea pentru tratarea unor afectiuni ale ficatului, a crampelor, a astmului bronsic si a durerilor de cap, dar si pentru tratarea pietrelor la rinichi, a insomniei si pentru tamponarea unor rani. Afectiunile ginecologice, dar si cele cronice sau toxice ale ficatului se trateaza si ele cu suc de pelin.
Ceai de pelin

Se poate folosi si extern, sub forma de comprese (in luxatii si umflaturi) sau spalaturi, pentru tratarea ranilor greu vindecabile, infectii vaginale, ulceratii ale pielii si intepaturi de insecte.
Pentru a prepara ceai de pelin adaugati o lingurita de frunze uscate si tulpini la o cana de apa clocotita si lasati sa infuzeze timp de 10-15 minute. Pentru a diminua gustul amar al infuziei, adaugati miere, zahar sau suc de lamaie. Pentru a beneficia pe deplin de proprietatile ceaiului de pelin este recomandat sa beti o cana de infuzie proaspat preparata de trei ori pe zi, pe stomacul gol, cu 15-20 de minute înainte de masa.

Sirop de pelin

Acest sirop este unul dintre cele mai eficiente tratamente naturiste cu pelin si are proprietatea de a stimula pofta de mancare la copii. Este digestiv si vermifug. Se foloseste pentru tratarea problemelor aparatului digestiv si pentru eliminarea toxinelor. Se obtine din 15 linguri de frunze proaspete tocate peste care se adauga miere, suficient cat sa umple un borcan. Se lasa un timp la macerat.

Ulei cu pelin

Se foloseste în tratarea diverselor probleme dermatologice. Intr-un litru de ulei se pun 2-3 maini de pelin proaspat maruntit, care se lasa 2-3 saptamani la macerat. Apoi se strecoara si se poate utiliza.
Vin cu pelin

Se bea cate un paharel, inainte de mese, ca aperitiv si tonic sau dupa mese ca digestiv. Se macereaza cate 30 g varfuri inflorite la un litru de vin alb.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments