Cum introduci bugetul partenerului de viață

by webeditor

Atunci când te muți cu partenerul sau după ce vă căsătoriți sunteți puși amândoi în fața unor provocări financiare, cea mai mare fiind faptul că trebuie să vă obișnuiți cu obiceiurile de cheltuire ale fiecăruia, deoarece odată ce ați făcut acest pas au devenit mai evidente. Inevitabil, va trebui să faceți un compromis și să alegeți o metodă de cheltuire și economisire, iar cea mai bună este crearea unui buget. Dacă folosești deja această metodă, atunci va trebui să îți educi partenerul. Trebuie să știți amândoi că un buget nu trebuie să fie restrictiv întru-totul și că puteți face investiții în vacanțe sau haine mai scumpe cu ajutorul unui împrumut mic (minilån). Prin urmare, partenerul nu ar trebui să se sperie de acest mijloc de economisire.

Cea mai ușoară modalitate de a introduce un buget în viața partenerului este să stabiliți țeluri financiare comune. Dacă vreți să plecați într-o vacanță scumpă, sau să investiți într-o locuință și să deveniți proprietari sau pur și simplu să economisiți niște bani atunci jumătății tale ăi va fi mai ușor să accepte un buget pentru că va ști pentru ce taie din cheltuieli. Este important să discutați aceste țeluri financiare în cuplu, deoarece punctul de vedere al partenerului este la fel de valoros ca al tău.

De asemenea, puteți face o listă cu toate lucrurile pe le doriți și să le atașați o sumă. Dacă faceți calculul la ce trebuie să plătiți în fiecare lună și cât vă costă coșul de cumpărături, veți avea o imagine clară a cât de mult trebuie să economisiți pentru a obține ceea ce vă doriți. Astfel, îți va fi mai ușor să îți convingi partenerul că aveți nevoie de un buget clar și că nu ar trebui să cheltuie salariu nediscriminat în fiecare lună.

Este important să stabiliți o metodă de economisire a banilor. Acum, că vă este clar cât de mulți bani trebuie să puneți deoparte pentru a vă îndeplini visurile, trebuie să găsiți modalitatea cea mai la îndemână de economisire. O variantă folosită de foarte mulți este virarea automată din contul de salariu într-un cont de economii pentru că este cea mai sigură metodă de a pune bani deoparte. Puteți să economisiți bani ținându-i în casă, dacă aveți destulă putere de caracter sau să stabiliți ca toate veniturile suplimentare să se ducă spre economisire.

Totuși, chiar dacă tu îi prezinți această modalitate de ordonare a cheltuielilor nu ar trebui să te impui și să nu îi asculți dorințele partenerului. Chiar și atunci când faci lista de cumpărături, este important să ai în vedere necesitățile acestuia. De asemenea, în fiecare lună ar trebui să ai discuție cu jumătatea ta despre investii dar și despre lucrurile de care nu se poate lipsi. Chiar dacă tu ai renunța de exemplu la cafeaua gata făcută, poate pentru el este un mijloc de socializare cu colegii. Compromisul este foarte important atunci când vrei să introduci bugetul partenerului.

Scopul unui buget este de a vă educa să cheltuiți conștiincios și să vă îndepliniți țelurile financiare. De aceea trebuie să ai răbdare cu partenerul și îl ajuți atunci când îi este greu să facă tranziția. De asemenea, comunicarea vă poate rezolva multe din problemele financiare pe care le aveți.

Facebook Comments