Cum gătim legumele pentru a-și păstra gustul și nutrienții

by Cristian Dobre

Ghid pentru gătirea legumelor. Consumul regulat al legumelor de sezon este excelent pentru sănătatea ta! Cu toate acestea, trebuie să știți cum să le gătiți pentru a-și menține gustul și nutrienții.

Este esențial să respectați acest timp de gătit pentru a vă bucura de toate beneficiile pe care le pot aduce legumele. Acest timp de gătit variază, desigur, în funcție de legume, dar și în funcție de tipul de gătit folosit.

Pentru a vă ajuta, iată ghidul practic pentru timpul de gătit al legumelor.

Sparanghel

In apă: a se evita
Abur: 8-10 minute
În cuptorul cu microunde: 2 până la 4 minute

Vinete (tăiată în felii)

In apă: a se evita
Abur: 5 până la 6 minute
În cuptorul cu microunde: 2 până la 4 minute

Sfeclă

În apă: 30 până la 60 de minute
Abur: 40 – 60 minute
În cuptorul cu microunde: 9 până la 12 minute

Ghid pentru gătirea legumelor Broccoli (tăiat în bucăți)

În apă: 4 până la 6 minute
Abur: 5 până la 6 minute
În cuptorul cu microunde: 2 până la 3 minute

Morcovi (tăiați în felii)

În apă: 5 până la 10 minute
Abur: 4 până la 5 minute
În cuptorul cu microunde: 4 până la 5 minute

Ciuperci

In apă: a se evita
Abur: 4 până la 5 minute
În cuptorul cu microunde: 2 până la 3 minute

Ghid pentru gătirea legumelor Varză (tăiată în felii)

În apă: 18 – 20 minute
Abur: 10-15 minute

În cuptorul cu microunde: 5 până la 7 minute

Varză de Bruxelles

În apă: dați la fierbere și lăsați să fiarbă 5-7 minute
Abur: 8-10 minute
În cuptorul cu microunde: 4 până la 6 minute

Ghid pentru gătirea legumelor. Conopida (în bucăți)

În apă: 15 până la 20 de minute
Abur: 8-10 minute
În cuptorul cu microunde: 13 până la 15 minute

Dovlecei

În apă: 3 până la 5 minute
Abur: 4 până la 6 minute
În cuptorul cu microunde: 2 până la 3 minute

Spanac

În apă: 2 până la 5 minute
Abur: 5 până la 6 minute
În cuptorul cu microunde: 1 până la 2 minute

Ghid pentru gătirea legumelor. Fasole

În apă: 6 până la 8 minute
Abur: 5 până la 8 minute
În cuptorul cu microunde: 3 până la 4 minute

Mazăre

În apă: 8-12 minute
Abur: 4 până la 5 minute
În cuptorul cu microunde: 2 până la 3 minute

Ghid pentru gătirea legumelor. Ardei

In apă: a se evita
Abur: 2 până la 4 minute
În cuptorul cu microunde: 2 până la 3 minute

Cartofi (tăiați în bucăți)

În apă: 15 până la 20 de minute
Abur: 10 – 12 minute
În cuptorul cu microunde: 6 până la 8 minute

Sursa: bzi.ro

Facebook Comments