• 6 porții • Gata în 45 min • 410 calorii per porție • 25 g grasimi
INGREDIENTE
■ 400 g aluat de foitaj
■ 300 g carne de vita, taiata bucați mici
■ 100 g salam chorizo, taiat bucați mici
■ ½ lingurița boia dulce
■ 1 ceapa roșie, razuita sau tocata
■ 1 morcov, razuit
■ ½ cartof, razuit
■ 1 lingura patrunjel proaspat, tocat
■ 1 lingura ulei de masline
■ 1 ou, batut cu puțin lapte
■ 1 lingurița semințe de mac – opțional
MOD DE PREPARARE
1 Adu aluatul la temperatura camerei cu 30 min înainte de a începe sa gatești. Încinge cuptorul la semnul 6/200°C. Întinde aluatul pe suprafața presarata cu faina și decupeaza 6x10cm cercuri – dupa forma unei farfuriuțe. Împacheteaza și ruleaza din nou aluatul de câte ori e necesar.
2 Combina carnea, chorizo, boiaua, morcovul, cartoful patrunjelul și uleiul. Porționeaza compoziția în cele 5 cercuri de aluat ți pliaza pentru a obține cornurile umplute. Preseaza marginile ca sa se lipeasca bine.
3 Așaza-le pe tava de copt tapetata cu hârtie de copt și unge cu albuș. Presara semințe de mac și da la cuptor 25-30 min, pâna când se rumenesc. Servește cu ardei copt sau orice alte legume – dupa preferința.
Sursa: avantaje.ro