CORNURI CALDE UMPLUTE

by Paula Craciun
Cornurile acestea delicioase nu sunt de desert, ci sunt adevărate gustări. Sunt tare sățioase, așa că le poți servi oricând ți se face foame. Călduțe sunt și mai gustoase.

• 6 porții • Gata în 45 min • 410 calorii per porție • 25 g grasimi

INGREDIENTE

■ 400 g aluat de foitaj

■ 300 g carne de vita, taiata bucați mici

■ 100 g salam chorizo, taiat bucați mici

■ ½ lingurița boia dulce

■ 1 ceapa roșie, razuita sau tocata

■ 1 morcov, razuit

■ ½ cartof, razuit

■ 1 lingura patrunjel proaspat, tocat

■ 1 lingura ulei de masline

■ 1 ou, batut cu puțin lapte

■ 1 lingurița semințe de mac – opțional

MOD DE PREPARARE

1 Adu aluatul la temperatura camerei cu 30 min înainte de a începe sa gatești. Încinge cuptorul la semnul 6/200°C. Întinde aluatul pe suprafața presarata cu faina și decupeaza 6x10cm cercuri – dupa forma unei farfuriuțe. Împacheteaza și ruleaza din nou aluatul de câte ori e necesar.

2 Combina carnea, chorizo, boiaua, morcovul, cartoful patrunjelul și uleiul. Porționeaza compoziția în cele 5 cercuri de aluat ți pliaza pentru a obține cornurile umplute. Preseaza marginile ca sa se lipeasca bine.

3 Așaza-le pe tava de copt tapetata cu hârtie de copt și unge cu albuș. Presara semințe de mac și da la cuptor 25-30 min, pâna când se rumenesc. Servește cu ardei copt sau orice alte legume – dupa preferința.

Sursa: avantaje.ro

Facebook Comments