CONSILIER JUDETEAN PDL: FALCA NU E LIDER, E INCONJURAT DE MOLUSTE

by Florian Popa

De când a preluat frâiele PDL, Gheorghe Falcă a reușit să instaureze circul și dezbinarea în partid, lucruri pe care le-a moştenit de la naşul Băsescu. Sau le-a copiat, ca să fim mai aproape de adevăr. Din vechiul PDL (şi PD), un partid care sub conducerea lui Gheorghe Seculici s-a remarcat mai ales prin unitate, n-a mai rămas decât numele. Astăzi, partidul este rupt în două, din cauza stilului dictatorial în care Gheorghe Falcă înţelege să-l conducă. Şi asta o spun tot mai mulţi oameni, iar rezultatul se vede în votul pe care tot mai puţini arădeni  îl dau la pentru PDL.

Un nou episod din serialul „Partidul sunt eu„ s-a consumat miercuri, după şedinţa CJA cu circul făcut de omul de încredere al primarului Falcă, vicele (încă) Adrian Ţolea. Cum avem surse de încredere, spre disperarea domnului Falcă, suntem în măsură să vă prezentăm câteva frânturi din scandalul iscat între consilierii judeţeni şi Gheorghe Falcă, primii, cu excepţia lui Ţolea sau Plaveţ, trebuind să primească felicitări pentru faptul că au avut demnitate şi l-au pus efectiv la colţ pe marele strateg.

Aflăm că cea mai dreaptă coloană vertebrală o are consilierul judeţean Dorina Chambre, care a şters pe jos, conform unor surse, cu Gheorghe Falcă, spunându-i în faţă adevăruri pe care toată lumea le ştie, dar pe care nimeni nu a avut curajul să le rostească. După ce i-a reamintit primarului Falcă faptul că nu a venit de pe stradă, că avea un doctorat luat în Italia în momentul în care a intrat în PDL, că nu a intrat nici pentru Falcă, nici pentru Ioţcu, nici pentru Ţolea, Dorina Chambre l-a pus la punct pe preşedintele PDL Arad, spunându-i că nu este lider, că s-a înconjurat numai de moluşte (sperăm că nu s-a referit la Pistru (el + ea), Tipei, Plaveţi, Ţolea şi alţi oameni valoroşi) care să stea drepţi în faţa lui şi că a reuşit să distrugă partidul. După care, conform surselor noastre, şi-a prezentat demisia, cu precizarea că va intra în vigoare după apariţia ordonanţei privind migrarea aleşilor locali.

Aflăm că şi consilierul judeţean Daniel Negrea a avut o poziţie demnă, la fel ca şi consilierul Ioan Micle, de la Lipova, pe care cei din PDL îl sună de zor ca să revină în partid, dar şi alţi consilieri, care nu s-au speriat în faţa ameninţărilor lui Falcă, ba din contră. De asemenea, conform surselor noastre, doar doi-trei consilieri au semnat hârtiile pe care Falcă le-a pus în faţa aleşilor, ca să fie sigur că nu pot pleca din PDL. Hârtii care nu au nicio valoare juridică, dar asta e altă problemă.

Ca circul să fie complet, aflăm că la Bucureşti s-au transmis informaţii false, cum că Nicolae Ioțcu ar fi plecat din partid, care să justifice implicarea brutală a președintelui PDL în treburile consiliului județean, un gest care în orice țară normală s-ar numi trafic de influență, deci ar fi de competența procurorilor. Conform surselor noastre, în zilele următoare, conducerea centrală a PDL va interveni pentru a-l liniști pe Gheorghe Falcă, cel care e la un pas să distrugă filiala PDL Arad, tot mai mulți aleși locali, mai ales primari, fiind hotărâți să plece din partid, în urma acestor scandaluri. De altfel, şi primarii PDL au fost ţinta dezinformărilor, pentru ca Falcă să-şi justifice atacul la preşedintele CJA. Primarii PDL au fost minţiţi că banii alocaţi pentru spitale şi reparaţii la drumurile judeţene ar fi putut merge către ei, lucru care ar fi fost ilegal.

 

Facebook Comments