5 condimente care fac mâncarea mai sănătoasă
1. Fulgii de ardei iute
2. Ghimbirul
Include zilnic ghimbirul în alimentația ta, deoarece este și un adjuvant excelent pentru digestie, favorizând arderea grăsimilor.
De asemenea, are un efect de încălzire asupra corpului, astfel că este un condimente excelent în sezonul rece. Ceaiul de ghimbir cu lămâie și puțină miere de albine este foarte sănătos și merită să fie consumat zilnic.
3. Cardamomul
4. Turmericul
Cu siguranță ai auzit deja despre efectele benefice ale turmericului, acea pulbere care se regăsește în curry și care conferă o culoare intensă de galben mâncărurilor. Turmericul este un condiment cu puternic efect antiinflamator pe care ar trebui să-l includem cât mai des în mâncărurile noastre.
El conține curcumină despre care oamenii de știință susțin că este una dintre cele mai puternice substanțe cu efect antioxidant și antiinflamator. Tocănițele cu curry, orezul cu turmeric, laptele vegetal cu turmeric, terciul de ovăz sau ceaiul cu turmeric și ghimbir sunt câteva dintre opțiunile pe care le ai ca să consumi mai des turmericul.