Chelsea a învins-o pe Arsenal şi a câştigat Europa League

by Sorin Haut

Chelsea a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Arsenal cu scorul de 4-1 (0-0), miercuri seara, într-o finală care a opus două echipe londoneze pe Stadionul Olimpic din Baku. Chelsea a câştigat trofeul din nou, după ce şi l-a trecut în palmares prima oară în 2013.

”The Blues” s-au impus prin golurile marcate de Olivier Giroud (49), Pedro Rodriguez (60), Eden Hazard (65 – penalty, 72), respectiv Alex Iwobi (69). Cel mai bun om al meciului a fost belgianul Hazard, la ultima sa partidă în tricoul echipei Chelsea, cu două goluri şi o pasă decisivă, în timp ce Giroud, fost jucător la Arsenal, a reuşit un gol, a scos un penalty şi a dat o pasă de gol.

Arsenal a ratat şansa de a se califica în Liga Campionilor, bonus care ar fi fost adus de cucerirea trofeului. Antrenorul ”tunarilor”, spaniolul Unai Emery, câştigase Europa League de trei ori consecutiv, în perioada 2014-2016, cu Sevilla. Chelsea a terminat acest sezon al Europa League neînvinsă în 15 meciuri (12 victorii, 3 egaluri).

Cele două echipe londoneze au mai fost adversare o singură dată în cupele europene, în sezonul 2003/04 al Champions League, în sferturile de finală, 1-1 pe Stamford Bridge şi 2-1 pe Highbury pentru Chelsea. Arsenal nu a câştigat niciodată un meci european cu o altă echipă engleză, în şapte încercări (două egaluri, cinci eşecuri).

AGERPRES

Facebook Comments