Cele mai sănătoase tipuri de ceai

by Cristian Dobre

Bautorii de ceai au un risc cu 35% mai mic de a suferi de boli cardiovasculare, arata un studiu realizat de cercetatori din Baltimore. Mai mult, cei care beau ceai in fiecare zi au sanse sa reduca simptomele aterosclerozei si sa impiedice formarea de depuneri de grasime de artere. Ceaiul nu doar amelioreaza sau vindeca simptomele unor afectiuni, ci este potrivit si pentru a tamadui suflete, asa cum ne sugereaza asiaticii care au un adevarat cult pentru aceasta bautura. Într-un top al celor mai sanatoase tipuri de ceai sunt incluse ceaiul oolong, ceaiul verde, ceaiul alb si ceaiul de ghimbir si lamaie. Iata care sunt clitatile pe care fiecare dintre aceste tipuri de ceai le are si efectele lor asupra sanatatii.

Ceaiul oolong. Ceaiul oolong este recunoscut pentru calitatile sale antioxidante care il fac un bun adjuvant in lupta cu colesterolul LDL, numit si colesterolul rau. De asemenea, antioxidantii lupta cu radicalii liberi din corp si implicit si cu celulele care pot provoca diverse tipuri de cancer. Ceaiul oolong este potrivit pentru cei care vor sa slabeasca pentru ca ajuta la arderea grasimilor. Diminetile voastre vor fi nu doar mai aromate cu ajutorul unei cesti de ceai oolong, dar si mai pline de energie. Contine o cantitate suficienta de cafeina, cat sa va trezeasca.

Ceaiul verde. Ceaiul verde nu mai are nevoie de prezentare, fiind unul dintre cele mai consumate tipuri de ceai si in Romania. Antioxidantii apropie ceaiul verde de cel medicinal. Dintre acestia, flavonoizii si catehinele, sunt responsabili cu lupta impotriva radicalilor liberi. Mai mult, ceaiul verde contine mai multi flavonoizi decat legumele sau fructele. Catehinele sunt recunoscute de lumea stiintifica pentru ca lupta impotriva bolilor de inima sau a maladiilor neurodegenerative, cum sunt Parkinson sau Alzheimer.

Ceaiul alb. Ceaiul alb este un sortiment cu o aroma mai delicata, dar cu aceleasi efecte ca si ceaiul verde. Totusi, testele au aratat ca este un aliat mai bun in lupta impotriva cancerului, fiind un produs obtinut prin mai putine procese industriale.

Ceaiul de ghimbir si lamaie. Ghimbirul este recunoscut pentru proprietatile sale antimicrobiale, iar cand este combinat cu lamaia, un fruct cu o concentratie mare de antioxidanti rezultatul nu are cum sa fie decat benefic pentru sanatate. Sistemul imunitar va fi impulsionat sa lucreze la parametrii maximi.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments