CEAIUL DE CEAPA VINDECA TUSEA

by Paula Craciun

Că ceapa este un excelent medicament natural în cazul răcelii ori gripei ştie multă lume! Însă puţini se gândesc şi la coaja ei care, de cele mai multe ori, este aruncată la gunoi. Revista „Click! pentru femei“ îţi spune cum se prepară leacurile din coji de ceapă.

Fiertură

Dacă eşti răcită, ai gripă sau imunitatea scăzută, apelează la un remediu din bătrâni: pui la un loc o lingură de coji de ceapă mărunţite, o linguriţă de pudră de rădăcină de lemn dulce şi 50 g de ace de pin.

Peste ele torni 2 litri de apă fiartă, fierbi un sfert de oră şi mai adaugi 2 linguri de măceşe pisate. Păstrezi într-un recipient termorezistent, iar a doua zi strecori şi ţii la răcoare. Consumi câte un litru pe zi.

Soluţie orală

Pentru a scăpa de simptomele dureroase ale gingivitei şi ale aftelor, clăteşti gura cu o soluţie preparată din 3 linguriţe coji de ceapă mărunţite peste care ai turnat 500 ml de apă fiartă. Laşi la macerat peste noapte, strecori şi speli gura de 2-3 ori pe zi.

Ceai

Atât pentru tusea seacă, cât şi pentru gâtul roşu sau oricare alte simptome ale răcelii sau gripei, poţi face următoarea băutură: torni 2 pahare de apă clocotită peste 2 linguri de coji de ceapă mărunţite şi fierbi 15-20 de minute. Când s-a răcit, strecori şi bei câte un sfert de cană de 3 ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de mesele principale.

Sursa: click.ro

Facebook Comments