CEA MAI BUNĂ REȚETĂ DE LIMONADĂ CU MENTĂ ȘI GHIMBIR

by Dana B.

Aceasta este o bautura racoritoare foarte energizanta. Pe langa faptul ca este plina de savoare, este revigoranta, plina de vitamine si, sa nu uitam, sanatoasa. Sunteti in prag de raceala sau doar simtiti nevoia sa va racoriti? Incercati ceva simplu si bun care se face rapid la voi acasa si poate fi pastrat la frigider pana a doua zi.

Preparare:

Pentru aceasta limonada se stoarce zeama de la o lamaie mare si o limeta intr-un castron. Daca aveti in dotare un storcator pentru citrice cu atat mai bine, daca nu, citricele se pot stoarce foarte bine si cu mana si cu lingurita.

Taiem cu cutitul fructul la un capat, apoi introducem o lingurita in centrul fructului si incepem sa rotim astfel incat toata zeama si pulpa fructului vor fi eliberate in recipientul nostru.

Urmeaza sa rotim lingurita in interior fructului pana cand toata pulpa este rasa si scoasa afara, iar coaja ramane goala precum o carcasa. Ne mai ajunge putina zeama si pe maini ce-i drept, dar putem obtine mai mult suc decat prin metoda traditionala de a stoarce fructul doar cu mana.

Dupa ce am facut aceasta operatiune si am stors cele doua lamai, cea galbena si cea verde, am dat pe razatoare o radacina de ghimbir proaspat. Cantitatea de ghimbir dat pe razatoare obtinuta am alaturat-o in castronul cu zeama celor doua citrice.

Urmatorul pas este sa adaugati apa plata pentru a dilua zeama lamailor. Puneti apa atat cat considerati, dupa gustul fiecaruia si de preferat rece. Eu am pus jumatate de litru fiindca nu doream sa fie nici prea concentrat, nici prea diluat.

Apoi se adauga si cateva lingurite de miere de floarea soarelui. Este delicioasa, are o aroma noua pe care n-am mai incercat-o pana acum si ma bucur tare mult ca am descoperit-o.

Ca sa definitivati limonada de casa energizanta, rupeti cateva frunzulite de menta proaspata si le amestecati in limonada. Este bine sa incercam sa le rupem in mai multe bucatele pentru a se elibera aroma proaspata a mentei.

Se amesteca bine cu o lingura ca sa se topeasca mierea si sa se omogenizeze toate aromele si gusturile si ultimul pas este turnarea limonadei delicioase in pahare.

Sursa: petitchef.ro

 

Facebook Comments