Ce specializare are Raluca Moianu

by Adrian Topor

Raluca Moianu a devenit celebră prin emisiunile TV de succes și activitatea ca om de radio , însă adevărata ei meserie este cu totul alta. Vedeta are diplomă de chimist fizician, însă nu a profesat niciodată.

Raluca Moianu a fost atrasă în școală de matematică, trăsătură pe care a moștenit-o și fiica ei, Mara, în vârstă de 14 ani. Traseul său educațional, însă, nu are nici o legătură cu joburile pe care vedeta le desfășoară în prezent. „Am făcut Liceul Sfântul Sava și apoi am absolvit Facultatea de Fizico-Chimie, sunt chimist fizician cu o specializare în Fizică Atomică. Eram în facultate când m-am apucat de radio și uite așa am ajuns la radio jurnalism.

De anul acesta, predau și la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică. În afară de cursurile de la Școala de Televiziune, fac și cursuri corporate, deci cumva mă reinventez în zona asta. Sunt foarte încântată că pot să intru în contact cu foarte mulți oameni, care vor să comunice, care vor să-și deschidă mintea și sufletul și cumva e important să reușim la orice vârstă să găsim bucurie în ceea ce facem”, ne-a povestit Raluca Moianu despre domeniul în care a ales să activeze.

Nu tânjește să revină pe sticlă Deși a moderat diverse formate la Televiziunea Română sau la Kanal D, fosta prezentatoare TV nu duce dorul televiziunii. „Eu formez oameni de televiziune acum, deci cumva nu pot să spun că îmi lipsește foarte tare. Dacă vine o propunere spre mine,  o accept în cazul în care mi se potrivește. Dacă nu sunt potrivită, o să spun nu. Dar nu mi-e foarte dor, de ce să te mint”, a precizat ea. Raluca Moianu consideră că fiecare etapă a ajutat-o să evolueze, chiar dacă nu a practicat niciodată meseria pentru care s-a pregătit.

„Am făcut un modul de psiho-pedagogie și iată, îl folosesc acum. Mi-am ordonat mintea, asta mi-a fost de folos. Sigur nu mi-au folosit neapărat nu știu ce teoreme sau formule, dar faptul că am fost întotdeauna așa, foarte analitică, mi-a folosit, asta vine din facultate. Niciodată nu cred că pierzi vremea învățând lucruri”, a adăugat ea.
Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments