Ce nu știai despre carnea preparată la cuptor

by Dana B.

Aromele si fragezimea tin foarte mult de modul în care este taiata carnea, de tipul de miscare pe care animalul l-a facut, de procentul de grasime, de varsta animalului si de timpul petrecut de carne la tratament termic. Factorii fac parte din mai multe categorii, iar pe multe dintre ele nu poti sa le controlezi.

Suculenta tine doar de continutul de apa din tesuturi, care nu depinde foarte mult de tipul de muschi. În mod natural carnea este zemoasa. Trebuie gatita corect ca sa ramana asa. Ca sa pastrezi carnea suculenta trebuie sa nu o gatesti mai mult decat trebuie. O perioada prea mare de timp pe foc înseamna carne uscata. Totusi, tine cont ca nu doar în cuptor carnea îsi poate pierde din umiditate, ci si în afara lui. Felul în care tai fruptura dupa ce este gata are un rol esential pentru pastrarea unei texturi apetisante.

Ca sa întelegi exact de ce este absolut necesar sa lasi carnea sa se odihneasca dupa ce o iei de pe foc, este necesar sa faci un exercitiu de memorie si sa încerci sa vizualizezi halca precum o retetea enorma de celule, toate pline cu lichid. Atunci cand este pusa la cuptor, celulele se contracta, scotand afara toata apa, iar cand pierde contactul cu caldura toate sucurile se întorc spre centru. Daca o vei taia imediat tot lichidul va ramane pe tocator.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments