Ce alimente este bine să consumăm dimineața

by Cristian Dobre

In prezent, persoanele adulte consuma cu aproximativ 20% mai multe calorii decat predecesorii lor, potrivit cercetarilor. Desi oamenii devin mai constienti de dieta lor, respectarea regulilor alimentare pare a nu fi cea mai usoara sarcina. Dincolo de alegerea si combinarea alimentelor, timpul la care acestea sunt cosumate este extrem de important atunci cand vine vorba de digestie si modul in care organismul uman functioneaza, scrie adevarul.ro, care citeaza brightside.ne. Cum sa alegi momentul potrivit pentru a obtine maxim de beneficii nutritionale din alimentele preferate:

Banane. Desi bananele pot parea o optiune buna pentru micul dejun, consumate pe stomacul gol acestea pot scadea nivelul de energie. La inceput, probabil veti simti o crestere a energiei gratie continutului ridicat de zahar, dar dupa cateva ore, veti experimenta oboseala si senzatie de foame. Daca nu vreti sa renuntati la banana de la micul dejun, combinati-o cu alte alimente, de preferinta cele care contin grasimi sanatoase, cum ar fi untul de arahide.

Cafea. Pentru multi, o ceasca de cafea imediat dupa trezire este cel mai natural obicei posibil. Insa, cercetatorii spun ca  nu este si cel mai inspirat. In prima ora dupa trezire, corpul produce cortizol, fiind esential sa nu perturbam acest proces si ritmurile biologice naturale ale organismului. Asteptati ora 12, iar apoi puteti consuma linistiti bautura preferata.

Lapte. Unele persoane s-au obisnuit sa-si inceapa ziua cu un pahar de lapte, acest obicei amintindu-le de copilarie, dar acest obicei nu functioneaza bine pentru organismul adultilor, laptele fiind greu de digerat. Cel mai bun moment pentru a-l consuma este seara, acesta ajutand la relaxarea corpului si promovarea unui somn linistit.

Branzeturi. Alegerea branzeturilor pentru masa de seara poate fi o optiune tentanta, insa specialistii avertizeaza sa stati departe de aceste produse. Branza bogata in grasimi este dificil de digerat, ceea ce inseamna ca poate provoca discomfort, perturband somnul. Pe de alta parte, cateva cuburi de branza la micul dejun vor furniza calciul de care organismul are nevoie.

Fasole. Fasolea este bogata in fibre, dar consumata seara poate provoca balonare, scazand calitatea somnului. Consumata la masa de pranz , fasolea va oferi rapid senzatia de satietate si va furniza nutrientii necesari organismulu.

Mere. Merele sunt bogate in fibre si contin acizi naturali care imbunatatesc digestia si functia colonului. Insa, daca sunt consumate seara, acidul din ele poate provoca discomfort la nivelul stomacului. Consumul de mere in timpul noptii poate duce si la formarea excesiva de gaze. Cel mai bun moment pentru consumul de mere este dimineata.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments