CATEVA SFATURI PENTRU A TE FERI DE DIABET

by Andreea Radu

Iubitorii de cafea primesc, în ultima vreme, doar vești bune. Vezi ce spun cele mai noi cercetări legate de consumul acestei băuturi. Recent, cercetătorii au descoperit că persoanele care beau constant cafea trăiesc mai mult, iar acum, un studiu citat de time.com sugerează că anumite componente din această băutură protejează împotriva diabetului de tip 2.

Noile concluzii au apărut în „Jurnalul de Produse naturale”. Cercetătorii susțin că au identificat două componente din cafea care scad riscul de diabet: cafestol și acid cafeic, care reglează nivelul zahărului din sânge și crește producția de insulină. Când o persoană suferă de diabet, devine rezistentă la insulină, iar nivelul glicemiei oscilează, de aceea cele două substanțe sunt benefice.

Simptomele diabetului tip 2

Diabetul afectează anual milioane de oameni, de aceea este bine să recunoști boala de la primele simptome. Această afecțiune mai este cunoscută ca „ucigașul tăcut”, deoarece semnele sale pot fi trecute cu vederea, de aceea trebuie să fii atentă la schimbările care se petrec în corpul tău. Dacă observi că îți este sete în exces și urinezi des, s-ar putea să ai diabet. Rinichii funcționează mai intens, pentru a scăpa de glucoza în exces din sânge, astfel că bolnavul se trezește de mai multe ori în timpul nopții. Setea apare deoarece organismul încearcă să înlocuiască pierderea de lichide.

O creștere exagerată a glicemiei poate cauza și o scădere inexplicabilă în greutate. Pentru că celulele nu mai primesc destulă glucoză pe care o pot folosi ca energie, organismul crede că se înfometează și începe să consume proteinele din mușchi. Rinichii lucrează și ei mai intens, pentru a scăpa de excesul de zahăr, astfel că se pierd multe calorii, iar pacientul slăbește.

Foamea excesivă este un alt semn de diabet. Când nivelul glucozei scade dramatic, organismul crede că nu a mai primit mâncare demult.
Mâncărimea pielii apare din cauza circulației proaste și este deseori un semn de diabet. Dacă te îmbolnăvești, poți observa și apariția unor pete mai închise la gât și în zona subrațului. Tăieturile și rănile se vindecă mai greu, atunci când ai această boală, deoarece vasele de sânge sunt vătămate de excesul de glucoză din artere și vene.

Cum previi apariția diabetului

Dacă vrei să previi apariția diabetului, încearcă să scapi de kilogramele în plus, mănâncă sănătos și fii activă. Acestea sunt cele mai simple măsuri pe care le poți lua pentru a fi sănătoasă. Testează-ți regulat nivelul glicemiei și mergi la medic dacă îți iese mai mare de trei ori la rând. Dacă ai cazuri de diabet în familie, tot medicul este cel care va stabili dacă există vreun risc să faci boala și cum te poți proteja.

 

Sursa: unica.ro

Facebook Comments