Câteva secrete ale longevității

by Cristian Dobre

Cele 15 secrete ale longevității. Adopta dieta mediteraneană. Astăzi, este referința la sănătatea și longevitatea vietii, în special la nivel cardiovascular și la reducerea riscului de boli neurodegenerative și cancer.

Consum fibre. Bacteriile bune din microbiota noastră se descoperă în fibre. Este important să vă gândiți la acest lucru atunci când vă pregătiți mesele.

Îmi limitez consumul de carne roșie. Și nu mănânc mai mult de 500 g pe săptămână pentru a limita riscurile de cancer și în special cancerul colorectal.

Mănânc nuci. Pentru că omega-3 încetinește îmbătrânirea creierului. În plus, acestea promovează diversitatea microbiotei, care este esențială pentru un organism sănătos.

Cele 15 secrete ale longevității

Nu sar niciodată peste micul dejun. Nu numai că te ajută să fii mai activ dimineața, dar te ajută să ai grijă și de inima ta. Studiile au arătat că săritul micului dejun crește riscul de atac de cord cu 27% și dublează riscul de ateroscleroză (acumularea de substanțe grase în artere).

Mănânc ciocolată. Mai precis, o ciocolată cu cel puțin 70% cacao, deoarece polifenolii pe care îi conține reduc riscul de fibrilare atrială, o tulburare de ritm cardiac care scade performanța inimii.

Beau suc de rodie. Deoarece este fructul cel mai bogat în antioxidanți, dar mai ales pentru că unul dintre compușii săi (elagitanina) este transformat în organismul nostru într-o moleculă neuroprotectoare. Dar verificați că este 100% suc pur.

Adaug turmeric zilnic în mâncărurile mele. Deoarece ingredientul său activ, curcumina, are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante care îmbunătățesc capacitățile de memorie și atenție.

Nu mai beau bauturile zaharoase. Bauturi acidulate, sucuri de fructe, ceaiuri cu aromă dulce: este suficient să bei câte o cană pe zi pentru a scădea speranța de viață; există un risc crescut cu 21% de a muri mai repede.

Restrâng alimentele ultraprocesate. Acestea sunt alimente sau băuturi care includ cel puțin 5 ingrediente adăugate (grăsimi, zaharuri, aditivi …) care nu sunt utilizate în gătitul casnic. Acestea ne epuizează aportul nutrițional și cresc apariția bolilor cronice și a cancerului.

Beau ceai verde. Conține catechine și polifenoli care o fac o băutură antiinflamatoare și antioxidantă. Dar ceaiul verde este excelent și pentru microbiota.

Descopăr meditația. Deoarece meditația mindfulness scade problemele de somn, care tind să se agraveze odată cu vârsta și încetinește îmbătrânirea creierului.

Uit de lift și urc scările. Această activitate fizică este mult mai simplă decât alergarea sau înotul. Pentru a combate un stil de viață sedentar, care este un factor de risc cunoscut pentru diabet și boli cardiovasculare.

Adopt un caine. Nu numai că este bun pentru moral, dar plimbatul câinelui în fiecare zi te face să iesi din casa și să te activezi. Un studiu scoțian a arătat că acest lucru poate economisi 10 ani de speranță de viață.

Învăț să dansez. Învățarea dansului generează stimulare cognitivă care reduce riscul de demență. Dansul este, de asemenea, o tehnică promițătoare pentru menținerea echilibrului.

Sursa: bzi.ro

Facebook Comments