Cât de sănătoase sunt bananele verzi

by Dana B.

Bananele sunt o alegere sanatoasa cand vine vorba de fructe. Cu toate acestea, bananele verzi au chiar mai multe beneficii decat cele coapte, spun specialistii.

De ajutor în dieta

In componenta bananelor verzi se gaseste amidon rezistent, ce are numeroase beneficii pentru sanatate. Aceasta poate ajuta chiar si în pierderea în greutate. Alimentele care contin acest tip de amidon au fibre, care cresc satietatea. În felul acesta, se consuma mult mai putine calorii.

Potrivit unui studiu recent, amidonul rezistent din bananele necoapte creste rata de ardere a grasimilor prin prevenirea organismului de la utilizarea glucidelor drept combustibil. În cazul în care organismul nu este capabil sa arda carbohidrati, acestia se depun, formand depozite de grasime. Pentru  diabeticii de tip 2, amidonul rezistent contribuie la rezistenta la insulina. Aceasta previne patrunderea glucozei în celulele organismului. Prin urmare, în cazul în care aceasta rezistenta este redusa si nivelul de zahar din sange va fi mai mic.

Bananele verzi, bune pentru sanatatea digestiva

Amidonul rezistent din bananele verzi ajuta la mentinerea sanatatii tractului digestiv, actionand drept combustibil pentru bacteriile probiotice. Acestea lupta împotriva bacteriilor rele care pot duce la probleme digestive, cum sunt diareea si sindromul de colonul iritabil. Atunci cand amidonul rezistent este fermentat, creeaza acizi grasi, care contribuie la mentinerea sanatatii colonului. Acest lucru poate reduce riscul de cancer de colon. De asemenea, acesti acizi grasi cresc capacitatea organismului de a absorbi substantele nutritive din alimente, în special calciu.

Indicate pentru diabetici

Desi medicii recomanda de obicei suferinzilor de diabet sa evite carbohidratii, acestia se refera la carbohidratii care se digera rapid. Produsele alimentare sunt clasificate în functie de indicele lor glicemic. Indicele glicemic masoara cat de repede sunt procesate si „intrate“ în circulatia sangvina alimentele. Produsele care au un indice glicemic ridicat trebuie evitate, deoarece acestea provoaca cresteri bruste ale nivelului de zahar din sange. Bananele au un indice glicemic scazut. Cu toate acestea, bananele necoapte au un indice glicemic mult mai mic decat cele coapte.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments