Cât de mult ne influențează sănătatea ieșirile în natură

by Cristian Dobre
Începând cu data de 5 octombrie 2018, medicii din Scoția au fost autorizați să le prescrie ieșiri în natură pacienților lor.
Se crede că este primul program de acest gen, care încearcă să reducă tensiunea arterială și anxietatea, precum și să crească nivelul fericirii pentru persoanele care suferă de diabet zaharat, boli mintale, stres, boli de inimă și multe altele. Însă cum au ajuns doctorii din Scoția la concluzia că ar trebui să le recomande pacienților lor ieșirile în natură?

Cum au ajuns doctorii din Scoția la concluzia că ieșirile în natură ar trebui prescrise pacienților lor?

Există o întreagă broșură pentru ieșirile în natură ca tratament, plină de sugestii amuzante. De exemplu, în februarie poți ieși să apreciezi viteza vântului. În martie poți face artă pe plajă din materiale naturale sau poți împrumuta un câine pe care să îl scoți la o plimbare. În aprilie poți atinge marea, în mai poți să-ți îngropi fața în iarba proaspăt crescută. În iulie poți alege două tipuri diferite de iarbă și te poți uita la ele, pe când în august poți să aștepți să iasă un vierme din pământ. În septembrie poți ajuta la curățarea plajelor și pregăti un picnic. În octombrie poți să te uiți la noi, în noiembrie poți ieși să hrănești un ponei, iar în decembrie poți hrăni păsările din grădina ta și multe altele.

Toate recomandate de doctor.

Dovezile privind beneficiile naturii asupra sănătății mentale și fizice sunt numeroase. Dacă îți petreci 90 de minute pe zi într-o zonă împădurită, va exista o scădere a activității în partea creierului asociată de obicei cu depresia. Timpul petrecut în natură nu numai că reduce tensiunea arterială, anxietatea și crește nivelul fericirii, ci reduce și agresivitatea, simptomele ADHD-ul, îmbunătățește controlul durerii, sistemul imunitar. Pe baza unui rezumat al cercetărilor privind beneficiile naturii pentru sănătate, există multe alte beneficii pe care nu le cunoaștem și pe care le descoperim în fiecare zi.
S-ar putea să te gândești că o persoană încurajată de doctorul său să petreacă mai mult timp în natură nu se va simți mai bine.

Dar nu este adevărat. Gândește-te doar cum te relaxezi când te uiți cum trec norii sau cum se sparg valurile la mal. Iar pe măsură ce te vei reconecta cu natura, te vei reconecta și cu limbajul naturii. Limbajul naturii trebuie amintit din ce în ce mai des, având în vedere că lumea se confruntă cu dezvoltarea, urbanizarea și schimbările climatice.

Facebook Comments