Care sunt semnele unui accident vascular

by Adrian Topor

Semnele unui accident vascular cerebral. Accidentul vascular cerebral poate provoca paralizie sau pierderea cunostintei. Uneori este detectat de unul sau altul dintre urmatoarele semne:

ameteli si pierderi bruste de echilibru

amorteala brusca, pierdere de tandrete sau paralizie a fetei, bratului, piciorului sau partii laterale a corpului;
confuzie, o dificultate brusca de exprimare sau întelegere;
pierderea brusca a vederii sau vederea încetosata într-un ochi

o durere de cap brusca, de o intensitate exceptionala, uneori însotita de varsaturi.

În toate cazurile, serviciile de urgenta trebuie contactate cât mai curând posibil.

Accidentele vasculare cerebrale au consecinte foarte diferite. Mai mult de jumatate din oameni au sechele. Aproximativ 1 din 10 persoane se recupereaza complet.

Severitatea sechelelor depinde de regiunea creierului afectata si de func?tiile pe care le controleaza. Cu cât este mai mare suprafata fara oxigen, cu atât va fi mai probabila aparitia de sechelele. În urma unui accident vascular cerebral, unele persoane vor avea dificultati în vorbire sau scriere (afazie) si probleme de memorie. De asemenea, pot suferi de paralizie mai mult sau mai putin semnificativa a organismului.

Semnele unui accident vascular cerebral, o urgenta medicala

Când celulele nervoase sunt lipsite de oxigen, pentru chiar numai câteva minute, mor si nu se vor regenera. De asemenea, cu cât este mai scurt timpul dintre accidentul vascular cerebral si managementul medical, cu atât este mai scazut riscul de sechele grave.

Sursa: bzi.ro

 

Facebook Comments