Canticum și Cantarad au susținut un concert de excepție pe scena Filarmonicii de Stat Arad  

by Adrian Topor

Filarmonica de Stat Arad a fost, din nou, în acest weekend, gazda unui concert de excepție, susținut de corurile Canticum din București și Cantarad.

Uniți de dragostea pentru muzica corală, sub bagheta dirijorului Răzvan Rădos, concertul a început în aplauzele publicului prezent, iubitor al acestui gen. Cele două coruri au interpretat câteva piese separat și, la finalul galei, au urcat împreună pe scenă, pentru a prezenta roadele workshopului de interpretare corală, desfășurat în perioada 14-19 iulie 2019, în care artiștii au identificat aspecte noi legate de tehnica vocală și interpretativă specifică muzicii corale și au învățat stilistica pieselor, respectiv acordajul:

Colegii de la Arad susțin c-am venit să ofer măiestrie, dar adevărul este că, de-a lungul șederii mele la Arad am și învățat foarte multe lucruri. Nu pot decât să mă bucur pentru că, după o săptămână în care am repetat împreună, ne-am jucat muzical și am construit muzică, încheiem acest stagiu în minunata sală a Filarmonicii de Stat Arad, care are una dintre cele mai deosebite acustice în care am concertat vreodată. Mulțumesc Aradului pentru primire și găzduire, îi felicit pe toți cei care s-au implicat în buna desfășurare a acestui proiect minunat și îmi doresc să fie o încurajare și pentru alții pe viitor. Muzica corală și Cantarad, cu precădere, merită susținere, asociația reunind, la fiecare eveniment organizat, oameni care, în viața de zi cu zi, activează în domenii diferite, dar pe care îi unește ceva special, de preț: dragostea pentru muzică”, a declarat dirijorul Galei Cantarad..

Răzvan Rădos – Dirijorul Corului de Copii Radio, a Corului Canticum din București, dar și Dirijor- Fondator al Corului Regal a acceptat să ne împărtășească ce anume îl readuce la Arad, de unde dragostea pentru muzica corală și care sunt proiectele sale din perioada următoare:

Invitatul de onoare al evenimentului a fost Înaltpreasfințitul Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, care a venit însoțit de părintele Iustin Popovici, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Aradului.

Gala organizată sub cupola Centrului Municipal de Cultură Arad, prin proiectul „Aradul cântă”, s-a încheiat cu acordarea unor diplome de excelență, oferite de Daniela Măluțan, președintele Asociației Culturale „Cantarad”, tuturor co-organizatorilor și sponsorilor, în semn de mulțumire.

 

Facebook Comments