Cantarad, la a II-a ediție. Gală de muzică corală, sub bagheta dirijorului Răzvan Rădos  

by Adrian Topor

Sâmbătă, 20 iulie 2019, începând cu ora 18, în Sala Mare a Filarmonicii de Stat Arad, va avea loc cea de-a doua ediție a Galei de muzică corală „Cantarad”.

Evenimentul, organizat de Asocația Culturală „Cantarad”, parte a proiectului „Aradul cântă”, va aduce pe scenă un invitat special: Corul Canticum din București, dirijat de Răzvan Rădos.

Concertul vine ca o încununare a celor 6 zile de workshop de interpretare corală, care a avut loc în perioada 14-19 iulie 2019, și care a debutat cu o repetiție cu public la Festivalul Producătorilor din Livada. În cadrul workshop-ului susținut de dirijorul Răzvan Rădos, participanții, cu vârsta cuprinsă între 15 și 65 de ani și ocupații diverse (elevi, cadre didactice, teologi, medici și polițiști), au identificat aspecte noi legate de tehnica vocală și interpretativă specifică muzicii corale și au învățat stilistica pieselor, respectiv acordajul. S-a pus accent pe perspectiva ludică, pe abordarea „învățare prin joc”, publicul doritor de a asimila tehnici corale având parte și de momente de relaxare prin muzică, propuse de Răzvan Rădos- dirijorul Corului de Copii Radio, a Corului Canticum din București, dar și Dirijor- Fondator al Corului Regal.

Intrarea la Gala „Cantarad” este liberă, iar co-organizatorii evenimentului sunt: Centrul Municipal de Cultură Arad, Arhiepiscopia Aradului și Colegiul Național „Preparandia Dimitrie Țichindeal” Arad.

Facebook Comments