Când ai gripă și scăparea vine de unde te aștepți mai puțin

by Dana B.

Cand suferi de gripa – gat uscat, febra, tuse si nas înfundat – si vrei sa înceteze cat mai repede, rezolvarea clasica tine de vitamina C si multa odihna, scrie The Independent.  Însa, potrivit cercetarilor, cel mai bun remediu se ascunde într-o cana cu vin sau într-o ceasca cu ceai.

Studiul, condus de cercetatori de la Universitatea de Medicina Washington, a scos la iveala faptul ca vinul rosu, ceaiul negru si coacazele pot ajuta flora intestinala sa lupte împotriva infectiilor si sa previna o gripa severa. Studiul a fost publicat în jurnalul Science, iar testele au fost facute pe soareci. Cercetatorii au explicat ca flavonoidele gasite în aceste produse pot lucra cu microbiomul intestinal, pentru a creea un metabolism care sa întareasca raspunsul sistemului imunitar. Ca rezultat, simptomele gripei sunt ameliorate, iar durata gripei este micsorata.

Înainte sa cumperi cateva sticle din vinul tau preferat, este important sa notam ca studiile nu au fost efectuate pe oameni cu simptome ale gripei. Astfel, efectele benefice ale alimentelor care contin flavonoide, precum vinul, ceaiul sau coacazele sunt înca incerte. Gripa se manifesta prin: stranut, nas înfundat si care curge, durere în gat, tuse, durere si slabiciune musculara pronuntate, dureri de cap, oboseala accentuata, stari de lesin sau ameteala, febra mare si foarte mare, frisoane, diaree, senzatie de voma. Spre deosebire de raceala, care poate sa evolueze timp de o saptamana cu aceleasi simptome mai usoare, gripa evolueaza brusc, simptomele si starea generala proasta agravandu-se.

Infectia bacteriana se manifesta prin febra foarte mare, aparuta brusc, fara simptome premergatoare mai usoare, cum sunt oboseala sau durerile musculare. Pentru ca majoritatea infectiilor se localizeaza în gat, un alt simptom important este si durerea foarte puternica în gat, dificultate de înghitire însotita de inflamarea ganglionilor.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments