CAFEAUA VERDE SI GHIMBIRUL AJUTA LA DETOXIFIEREA ORGANISMULUI

by Cristian Dobre

  Efecte benefice asupra aparatului cardiovascular si asupra hipertensiunii arteriala: acizii clorogenici scad nivelul de homocisteina (un metabolit asociat cu riscul crescut de ateroscleroza) si scad tensiunea crescuta. In plus, cafeaua verde nu determina intoxicatie cofeinica in dozele uzuale, deci inima nu este supusa unor eforturi suplimentare. Reactivitatea vasculara este crescuta de cafeaua verde, iar rata cardiaca, este diminuata.
Detoxifiere: Un studiu realizat la universitatea japoneza din 大阪 a demonstrat proprietatea cafelei verzi de a ajuta la eliminarea a 23 tipuri toxine din organim.
Efecte benefice impotriva dibetului zaharat: au fost semnalate mai multe mecanisme de actiune, dar cel mai probabil pare a fi cel de stimulare a sensibilitatii la insulina.
Imbunatateste memoria si capacitatea de concentrare. Un experiment realizat la Universitatea din Sydney pe 124 de studenti impartiti in doua grupe a aratat ca grupa studentilor care a consumat cate o ceasca de cafea verde cu 30 minute inainte de a invata au avut un grad de retinere al informatiei cu 46% mai ridicat decat al grupei care nu a consumat cafea verde.
Proprietati antinflamatoare, antipiretice si antiseptice: cafeaua verde este un „dezinfectant” natural puternic si poate fi utila in lupta cu bacteriile si virusurile.
– Efecte de energizare a organismului si antidepresive.
Proprietati antihiperlipemice: inca insuficient studiate, unele studii arata ca extractul de cafea verde ar scadea colesterolul rau si l-ar creste pe cel bun.Doua studii in curs, unul olandez si altul brazilian, urmeaza sa demonstreze acest lucru in anul 2016.

Cafea verde si ghimbir, reteta de preparare

Cel mai bun mod de preparare ai nevoie de 2-3 lingurite de cafea verde proaspat macinata pentru o cana de apa(200ml) si un varf de lingurita de ghimbir(atentie, nu scapati prea mult ghimbir, ca va fi un chin sa o beti dupa asta  . Se poate prepara ca decoct sau ca o infuzie.

Daca o preferi sub forma de decoct, adauga cafeaua si ghimbirul in apa, iar dupa ce aceasta da in fiert, ia recipientul de pe aragaz. Asteapta cateva secunde, apoi pune licoarea din nour pe foc si se mai aduce inca o data la temperatura de fierbere. Opreste focul si acopera recipientul pentru 1-2 minute, apoi poti bea cafeaua. Daca o prepari sub forma de infuzie, pune intr-o cana cafeaua si ghimbirul, iar peste ele adauga apa fiarta. Acopera cana timp de 2-3 minute, apoi iti poti savura relaxata cafeaua.

Daca ti se pare ca gustul este prea amarui sau prea puternic, poti adauga la prepararea cafelei verzi cu ghimbir fie putin zahar brun sau putina miere, fie scortisoara sau 2-3 cuisoare, fie zeama de lamaie. In cazul in care vei opta pentru zeama de lamaie, vei avea un aliat in plus impotriva kilogramelor nedorite si a toxinelor din organism. Daca o preferi rece, pentru a te racori intr-o zi caniculara, o poti tine in frigider, iar inainte de a o consuma poti adauga zeama de la o jumatate de lamaie si o poti indulci dupa gust cu 1-2 lingurite de miere de albine

Bea cate doua cafele verzi pe zi , hidrateaza-te corect, evita pe cat posibil alimentele nesanatoase si fa cel putin o usoara activitate fizica, iar rezultatele asupra siluetei nu vor intarzia sa apara.

Ofera-le acest preparat si invitatilor tai, asezand ceasca de cafea verde pe o farfurie decorata cu bucati de radacina de ghimbir. Iti garantam ca vor fi impresionati!

Pentru o aroma desavrsita poti adauga in cafea si 2-3 cuisoare, o bucatica de 2,5 cm de baton de scortisoara, 3-4 frunze de menta, un varf de lingurita de nucsoara si cateva seminte de anason. Lasati amestecul sa infuzeze timp de 5 minute dupa ce-l luati de pe foc, adaugati dupa gust zahar brun si apoi savurati-l inghititura cu inghititura

Contraindicatii
Cafeaua verde cu ghimbir are si cateva contraindicatii. Femeile insarcinate care alăptează, cei care sufera hipertensiune arterială, cei care are probleme de somn, și, în general cei cu o excitabilitate crescută a sistemului nervos sunt sfatuiti sa evite consumul de cafea verde.

 

Sursa: frunza-verde.ro

Facebook Comments