Bugetul la comun – 3 reguli importante pentru cupluri

by webeditor

Dificultățile financiare cauzează adesea conflicte în cuplu și creează multă presiune emoțională. De regulă, nu banii sunt adevăratul motiv pentru dispută, ci faptul că partenerii au valori sau scopuri diferite. Indiferent dacă este vorba de un cuplu căsătorit sau două persoane aflate la începutul relației, gestionarea eficientă a finanțelor oferă o nouă perspectivă asupra relației. Completat la comun, bugetul contribuie la obținerea unui nivel de comunicare mai sincer și mai echilibrat. Incompatibilitatea financiară reprezintă un real motiv de destrămare a unui cuplu. Poate nu sună prea romantic, dar într-o relație stabilă modul în care se cheltuie banii afectează în mod direct bunăstarea financiară a partenerului. Iți prezentăm câteva reguli importante pentru a depăși cu succes această provocare.

Costuri lunare achitate 50/50

Bugetarea in doi poate fi un proces extrem de dificil. De aceea, este necesară crearea unui plan financiar pentru a împărți eficient costurile. Pentru a face lucrurile să funcționeze, decideți împreună cum se împart cheltuielile. Primul pas în stabilirea unor reguli financiare este să așezați pe hârtie costurile lunare și, implicit, veniturile obținute. Definiți din start și o sumă destinată distracției sau cheltuielilor neprevăzute.

 

În funcție de veniturile încasate lunar de fiecare dintre voi, stabiliți partea de contribuție. Cuplurile care au venituri similare pot împărți mai ușor cheltuielile 50-50, în timp ce pentru situațiile diverse poate fi avantajoasă și împărțirea echitabilă. De exemplu, puteți stabili să contribuiți împreună cu același procent din salariu la bugetul gospodăriei. De asemenea, partenerul cu venituri mai reduse își poate asuma o parte mai mare din responsabilitățile interne pentru a compensa diferența.

 

Luați în calcul și datele la care încasați banii pentru a stabili și când finanțați cheltuielile casei deoarece facturile nu sunt scadente toate în același timp. Dacă aveți nevoie de bani urgent, puteți opta pentru un credit rapid de la Viva Credit . Printr-un proces derulat exclusiv online, împrumutați exact suma de bani care vă trebuie și rambursați banii la salariu.

Evaluarea obiceiurilor personale de consum

Odată ce ați stabilit nevoile comune ale gospodăriei, puteți lucra la dorințele individuale. Poate fi vorba de abonamente la sala, hobby-uri, programări la saloanele de înfrumusețare sau diferite vicii. De obicei, aspectele care țin de unul dintre parteneri reprezintă zonele în care cuplurile pot deveni frustrate cu cheltuielile celuilalt, în special atunci când obiectivele comune sunt foarte bine stabilite. Este esențial să realizați împreună că sunteți două persoane diferite și că lucrurile voastre individuale sunt la fel de valoroase ca cele pe care le derulați împreună. Obiceiurile personale de consum sunt o mare oportunitate de a lucra la compromis – o altă piatră de temelie importantă în orice relație de succes.

 

O modalitate confortabilă ar fi să stabiliți o sumă permisă pentru activitățile specifice ale fiecăruia dintre voi și să vă încadrați în aceasta. Însă, faceți asta fără a simți resentimente dacă, uneori, unul are tendința de a mai exagera. Comunicarea este baza pentru aliniere și progres continuu.

Planificarea cheltuielilor importante

Conflictele în cuplu referitoare la partea financiară pot fi un barometru relațional și un indicator că nu sunteți sincronizați pe aceleași valori. Cineva care este în căutare de noi aventuri nu va fi compatibil cu o persoană care pune valoare pe stabilitate. Orice cuplu care are un buget la comun se consideră o entitate financiară. Prin urmare, dacă ați rezolvat deja partea de necesități și dorințe, este esențial să acordați atenție economiilor.

 

Stabilirea obiectivelor financiare nu numai că vă permite să vă planificați viitorul împreună, ci și să puneți ceva bani deoparte. Planurile voastre pot include achiziții pentru o casă sau o mașină, diferite investiții, concedii, fonduri pentru cheltuieli neprevăzute sau bani economisiți pentru un copil. Indiferent de țelurile voastre, veți funcționa ca o echipă, iar asta vă va consolida și mai mult relația. Pentru a ține la distanță orice dispută, încercați să organizați obiectivele în funcție de importanța lor. Nu puteți face din tot ceea ce vă doriți o prioritate, însă contează foarte mult dacă visați amândoi la același lucru.

 

A împărți viața cu cineva este un sentiment deosebit, pe care nimic nu îl poate înlocui. Bugetul la comun poate fi foarte complicat, însă cuplurile reușite învață cum să evite situațiile dificile prin sinceritate și comunicare. Stabiliți un plan solid pentru a face față cheltuielilor și investițiilor. Dacă vă formați obiceiuri bune de gestionare a banilor, în timp veți fi capabili să realizați mult mai mult decât pe cont propriu.

 

Facebook Comments