Ingrediente: caju, nuci, fructe confiate şi curmale tăiate, câte 4 linguri
2 gălbenuşuri
4 albuşuri
zahăr pudră 4 linguri
făină de grâu 6 linguri
praf de cacao 2 linguri
lapte 4 linguri
unt o linguriţă
Mod de preparare: Într-un castron mare, se amestecă nucile, curmalele şi fructele confiate. Se bat, deasupra aburilor, gălbenuşurile cu zahărul- pudră, în decurs de 5 minute. Se ia de pe foc, se adaugă făina cernută, praf de cacao şi lapte. Se bat albuşurile până la spumă, se amestecă cu gălbenuşurile şi se toarnă în castronul cu nuci şi fructe confiate. Se amestecă.
Se încălzeşte cuptorul până la temperatura de 180 de grade Celsius. Se unge forma cu ulei şi se aşterne o foaie de pergament. Se pune în formă compoziţia cu nuci şi se coace 55- 60 minute.
Timp de pregătire: 1 oră şi 12 minute