BUDINCA CU NUCI SI CURMALE

by Paula Craciun

Ingrediente: caju, nuci, fructe confiate şi curmale tăiate, câte 4 linguri

2  gălbenuşuri

4 albuşuri

zahăr pudră 4 linguri

făină de grâu 6 linguri

praf de cacao 2 linguri

lapte  4 linguri

unt o linguriţă

Mod de preparare: Într-un castron mare, se amestecă nucile, curmalele şi fructele confiate. Se bat, deasupra aburilor, gălbenuşurile cu zahărul- pudră, în decurs de 5 minute. Se ia de pe foc, se adaugă făina cernută, praf de cacao şi lapte. Se bat albuşurile până la spumă, se amestecă cu gălbenuşurile şi se toarnă în castronul cu nuci şi fructe confiate. Se amestecă.

Se încălzeşte cuptorul până la temperatura de 180 de grade Celsius. Se unge forma cu ulei şi se aşterne o foaie de pergament. Se pune în formă compoziţia cu nuci şi se coace 55- 60 minute.

Timp de pregătire: 1 oră şi 12 minute

Facebook Comments