Bombă de aviație, descoperită la Frumușeni! Echipajele pirotehnice ale ISU Arad, la fața locului

by Adrian Topor

Ieri, 27 august în jurul orei 18.45, în urma unui apel la 112, echipajul pirotehnic al ISU ARAD s-a deplasat în zona localității Frumuseni pe drumul județean ce face legătura între Arad și Frumuseni.

La fața locului au găsit o bombă de aviație, exploziv-brizantă de 50 kg. Muniția fiind abandonata de o persoană necunoscută. În urma cercetării efectuate asupra muniției s-a decis ca muniția să rămână pânaă astăzi în locul în care a fost găsită, un echipaj de poliție asigurând paza. Echipele pirotehnice nu execută distrugeri pe timp de noapte. Pregătirile pentru distrugere durează un anumit timp și nu ar fi putut fi făcute până la lăsarea întunericului. Muniția se va distruge astăzi. Se vor executa mai multe operațiuni specifice pentru a se putea muta bomba la o distanță de siguranță față de localitate și căile de comunicații.
În acestă dimineața echipa pirotehnică a decis transportul muniției la aproximativ 2 km de localitate pentru a evita eventualele pagube colaterale. Puterea de aruncare a schijelor este de aproximativ 1 kilometru.

Facebook Comments