BOLI CARE TE FAC SA CREZI CA ESTI INSARCINATA, DESI NU ESTI

by Paula Craciun

Testele pozitive de sarcină nu indică, întotdeauna, faptul că vei fi mamă. În unele cazuri, poate fi vorba de boli destul de grave, de aceea consultul ginecologic este obligatoriu după un astfel de rezultat.
Sunt anumite boli care provoacă producția de gonadotropină corionică umană, hormonul care indică apariția sarcinii. Deși apare în cantități mici, noile teste de sarcină îl pot detecta, caz în care arată un rezultat pozitiv.

Infertilitatea

Femeile care fac tratamente pentru fertilitate pot lua medicamente care conțin gonadotropina corionică umană (GCU), iar hormonul rămâne în corp și după terminarea administrării pastilelor. Dacă ai primit o astfel de prescripție, întreabă-ți medicul când poți face testul, pentru a nu avea un rezultat pozitiv fals, potrivit livestrong.com.

Tulburările de hipofiză

Tulburările glandei hipofize pot, de asemenea, să dea un rezultat pozitiv la testul de sarcină. Tumorile hipofizei stimulează celulele din glandă să producă GCU. Menopauza poate, de asemenea, să afecteze glanda hipofiză și să ducă la apariția acestui hormon al sarcinii. În situații rare, glanda poate produce gonadotropina corionică umană în lipsa unei tumori.

Coriocarcinomul

Coriocarcinomul este un tip de cancer ce apare în uter. Celulele canceroase produc GCU, iar testul detectează o sarcină. În cazul acestei afecțiuni, mai pot apărea sângerări vaginale, durere de ovare și chisturi.

Cancerul

Anumite tipuri de cancer, precum cel la vezică sau ovarian, pot da un fals rezultat pozitiv la un test de sarcină. Aceste afecțiuni produc cantități mici de GCU și pot fi detectate de testele care au o sensibilitate mai mare.

Chisturile ovariene

Corpurile galbene de pe ovare pot, de asemenea, să dea un fals rezultat pozitiv la un test de sarcină. Acestea rămân pe ovar la câteva zile după ce ovulul a fost eliminat, iar cu timpul, se dezintegrează și ciclul se repetă. Când această formațiune se umple cu sânge sau lichid, se transformă într-un chist ce produce gonadotropina corionică umană.

Sursa: unica.ro

 

Facebook Comments