BENEFICIILE ULEIULUI ESENTIAL DIN ARBORELE DE CEAI

by Cristian Dobre

Uleiul de arbore de ceai este o esenta obținută din arborele de ceai australian Melaleuca alternifolia, obținută prin distilarea frunzelor, a devenit cunoscut în întreaga lume pentru proprietățile sale antiseptice și antimicrobiene. În plus, acesta are numeroase utilizări, atât pentru tratarea infecțiilor, cât și ca produs de curățenie. Iată mai jos cele mai benefice utilizări ale uleiului esențial din arbore de ceai:

Te apără de răceli– folosește o picătură sau două de ulei de arbore de ceai pe un prosop încălzit și inhalează pentru a trata eventuale răceli, tuse sau alte afecțiuni cauzate de virusuri.
Vindecă acneea – pune o picătura de ulei de arbore de ceai pe disc demachiant din vată umed sau pe un bețișor de ureche umezit cu apă și aplică pe zonele problematice. Va reduce semnificativ semnele acneei încă din prima zi în care este folosit.
Te scapă de mătreață– combină uleiul cu șamponul pe care îl folosești. Toarnă 3-4 picături de ulei de arbore de ceai într-o sticlă de șampon, iar rezultatul va fi spectaculos.
Vindecă abcese si furuncule– tamponați abcesul foarte bine, de trei ori pe zi cu un bețișor de urechi îmbibat cu ulei de arbore de ceai amestecat cu apă sau alcool. După aceasta, puneți câteva picături de ulei esențial pe un plasture și acoperiți rana cu acesta.

Tratează „piciorul atletului” și alte infecții ale unghiei– faceți o baie a picioarelor, înainte să mergeți la culcare, în care adăugati 30 de picături de ulei de arbore de ceai. Apoi, masati-va picioarele cu un amestec realizat din 50 ml de acool cu 30 de picături de ulei de arbore de ceai.”Piciorul atletului” are următoarele simptome: pielea dintre degete începe să se umfle și să se exfolieze, iar bășici mici și inflamate încep să se formeze în jurul degetelor și pe tălpi.

Submit
Tratează infecții ale sinusurilor-uleiul de arbore de ceai are proprietăți antivirale și antibacteriene, având un efect deosebit în tratarea oricărei infecții a sistemului respirator. Se fierbe un litru de apă și adăugați 10 picături de ulei de arbore de ceai. Se îndepărtează de pe foc și se fac inhalații timp de 10-15 minute.

Vindecă tăieturi și zgârieturi– amestecați 10 picături de ulei de arbore de ceai cu o lingură de apă și curățați rana cu această soluție.
Ameliorează durerile de gât– se amestecă două picături de ulei într-o cană de apă caldă și un praf de sare de mare. Faceți gargară 2-3 ori pe zi.

Alungă păduchii– în 200 ml de șampon special, care se găsește în farmacii, adăugați 30 de picături de ulei de arbore de ceai. Agitați bine și spălați-vă părul de cel puțin 3 ori pe săptămână.
Vindecă herpesul (eruptii veziculare)– aplicați ulei de arbore de ceai în stare pură pe herpes. Nu înțeapă, dar calmează durerea, are efect antispetic, previne răspândirea infecției și usucă veziculele. În cazul herpesului genital puneți 30 de picături de ulei de arbore de ceai în cadă la fiecare baie sau amestecați 30 de picături de ulei de arbore de ceai cu 10 ml de alcool și adăugați 90 ml de apă distilată la acest amestec, iar apoi tamponați sau aplicați spray pe zonele afectate.

Calmează înțepăturile de insecte– după o mușcătură sau înțepătură de insectă: tratați zona afectată cu câteva picături de ulei de arbore de ceai pe zi.

E dezinfectant-uleiul de arbore de ceai poate fi folosit cu succes ca dezinfectant sau agent de curățare. Amestecă 4-5 picături de ulei cu două pahare de apă, pune soluția într-un recipient cu pulverizator și vei avea un produs minune pentru curățarea suprafețelor de uz casnic, cum ar fi blaturile de bucătarie sau pardoselile.

Îndepărtează mucegaiul– amestecă 10 picături de ulei de de arbore de ceai la două pahare de apă și se pulverizează pe zonele cu mucegai fără să se șteargă.

Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments