BENEFICIILE TINCTURII DE ROSTOPASCĂ

by Cristian Dobre

Rostopasca contine uleiuri volatile, saruri minerale si alti compusi benefici pentru tratarea unui numar mare de afectiuni: boli ale ficatului si ale vezicii biliare, reumatism, guta, fibrom uterin, dermatoze. Mai este cunoscuta si sub numele de negelarita, iarba-randunicii, mac-salbatic, maselarita, galbanare, iarba de negi etc.

Tinctura de rostopasca are actiuni benefice atat cand este folosita intern, cat si extern.

Utilizata intern, tinctura de rostopasca stimuleaza si regleaza secretia bilei si mentine o concentratie normala a bilirubinei in sange. in afectiunile hepato-biliare, cum ar fi hepatita cronica si dischinezia biliara, se consuma 10 picaturi de tinctura, de trei ori pe zi.

Trateaza bolile de ficat, rinichi si tumorile cu dulceata de rostopasca

in cazul indigestiei si al dispepsiei, o jumatate de lingurita de tinctura de rostopasca administrata de patru ori pe zi elimina senzatia de greata si starea de disconfort si favorizeaza producerea de sucuri gastrice si de bila. Tratamentul se urmeaza trei saptamani si se administreaza cu zece minute inainte de fiecare masa.

Tinctura de rostopasca ajuta si la calmarea spasmelor digestive, relaxand musculatura tubului digestiv. Nu ai nevoie decat de 3-4 lingurite pe zi pentru a elimina aceste simptome neplacute.

Cicatrizanta si antibacteriana, tinctura de rostopasca este benefica si in vindecarea ranilor infectate. tine 30 de minute comprese cu tinctura pe zona afectatata. Compresele se aplica de 2-3 ori pe zi, iar efectul lor este rapid.

incearca tinctura si in tratamentul dermatozelor, psoriazisului, negilor, bataturilor si tumorilor cutanate. Negii se vor vindeca treptat, aplicand tinctura de 2-3 ori pe zi, timp de cel putin o saptamana.

Tinctura de rostopasca este un tratament eficient si in cazul herpesului bucal si a celui genital. Foloseste intern cate o lingurita de tinctura de trei ori pe zi, in cure de 12 zile, si extern, in combinatie cu tinctura de propolis, aplicand picaturi pe zona afectata, de 4-6 ori pe zi.

Rostopasca poate produce alergii, asa ca ai mare grija. Fa-ti un test pe o suprafata mica de piele si numai dupa ce te-ai convins ca nu exista niciun pericol foloseste tinctura de rostopasca in cantitate mare.

Fii atenta si la dozele pe care le administrezi. Daca exagerezi, poti suferi de intoxicatii, tulburari cardiace si chiar paralizie temporara.

Cum se prepara si ce putem trata cu unguentul de rostopasca

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments