Beneficiile consumului de soia asupra organismului

by Cristian Dobre

Consumul de soia, mai ales atunci cand se face cu regularitate, aduce numeroase beneficii pentru sanatatea omului. Protectie impotriva osteoporozei si a altor boli ale oaselor! Osteoporoza (oase poroase) apare atunci cand tesutul osos se descompune mai repede decat se poate forma unul nou. Alimentatia bazata pe consumul de carne prezinta aspecte negative asupra sanatatii, deoarece proteinele de origine animala duc la pierderea calciului prin urina, factor declansator pentru aparitia osteoporozei. O alta cauza pentru aparitia osteoporozei este cauzata de pierderea nivelului de estrogen (hormon produs de ovare, care ajuta organismul sa absoarba calciu) atunci cand femeia intra la menopauza.

Suplimentatea artificiala cu estrogen nu este indicata, caci potrivit cercetarilor efectuale, acesta duce la imbolnavirea organismului cu boli greu vindecabile: cancer de san, boli ale ficatului, cancer uterin si altele. Asadar o alimentatie sanatoasa bazata pe consumul de alimente bogate in elemente nutritive care seamana cu estrogenul reprezinta o solutie viabila. Soia, frunzele de zmeur, salvia, chimenul si mararul contin substante cu proprietati osteoprotectoare si efectuarea unui program de exercitii ne vor mentine masa ososa.

Combaterea bolii Parkinson! Boala Parkinson se manifesta prin miscari musculare anormale datorita anomaliilor sistemului neurotransmitator al creierului. Consumul de vegetale cu frunze verzi este benefic in tratarea acestei boli, datorita continutului lor bogat in colina (substanta din complexul vitaminei B). Alte surse naturale de colina: varza, soia, conopida, polenul si germenii de grau.

Aport de calciu pentru femeile insarcinate! Sarcina este o perioada cu multiple efecte asupra sanatatii femeilor insarcinate si implicit asupra copiilor lor. Asadar este indicat consumul de alimente sanatoase care contin calciu, un mineral responsabil de cladirea osaturii bebelusului pe care il poarta in pantec femeia insarcinata. Iata cateva alimente bogate in calciu: orz verde, nuci, seminte de susan, migdale, alune, soia, hrisca, mei, guli, orez brun, fulgi de ovaz si spanac.

Sanatatea tiroidei! Spasmofilia si hipocalcemia sunt boli cauzate de proasta functionare a glandei tiroide sau paratiroide (raspunzatoare de: mobilizarea calciului din oase si stimularea absortiei acestui din intestin; accelerarea / incetinirea ritmului cardiac si al respiratiei, metabolizarea proteinelor si utilizarea glucozei). Pentru sanatatea tiroidei este recomandat consumul urmatoarelor alimente cu un continut ridicat de calciu: mei, hrisca, lapte de migdale, grau incoltit, produse din soia, fulgi de ovaz, frunze de morcov in salate, ceaiuri din coada-calului, frunze de zmeur si gentiana.

Reduce riscul de aparitie a cancerului! Cancerul, boala secolului nostru, poate fi combatut printr-o alimentatie sanatoasa, incredere in Dumnezeu si adoptarea unui stil de viata sanatos. si mama mea se lupta cu acesta boala de mai bine de doi ani si ceea ce o mentine, pe langa tratamentul alopat, este consumul regulat de cruditati si cura cu sucuri, precum sucul de morcov.

Soia si produsele din soia (lapte, branza tofu, pariveg din soia etc.) contin acizi fenolici, genisteina si inhibatori de proteaze. Aste alimente impreuna cu salatele de cruditati ne pot prelungi viata si ne pot ajuta sa ne mentinem sau sa ne redobandim sanatatea.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments