Beneficiile consumului de avocado

by Cristian Dobre

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca fructele de avocado au efecte benefice asupra nivelului de colesterol, influentand in mod direct nivelul de colesterol total, colesterol bun si colesterol rau din organism, dar si al trigliceridelor si al fosfolipidelor, care intra in alcatuirea membranelor celulare. In plus, avocado le este de ajutor persoanelor care vor sa slabeasca.

In cadrul unui studiu, realizat pe doua grupuri de oameni, unul fiind instruit sa manance o masa care contine avocado, iar celalalt o masa similara, dar fara avocado, a fost demonstrata calitatea fructului de a prelungi senzatia de satietate, noteaza adevarul.ro. Subiectii care au consumat avocado s-au declarat cu 23% mai multumiti dupa masa si au avut o dorinta de 28% mai mica de a manca in urmatoarele cinci ore. Fructele de avocado sunt, de asemenea, bogate in fibre si au o cantitate mica de carbohidrati, doua atribute care ar trebui sa genereze pierderea in greutate, in contextul unei diete sanatoase.

Fructele de avocado sunt o sursa generoasa de potasiu, 100 de grame asigurand 14% din necesarul zilnic, comparativ cu doar 10% cat acopera bananele, considerate in mod obisnuit un aliment bogat in potasiu. Continutul de luteina si concentratia de caroteni din avocado protejeaza ochii de pierderea vederii centrale si de cataracta. Avocado poate reduce si nivelul de colesterol din organism daca este consumat in cantitatile recomandate de nutritionisti.

Rezultatele au aratata ca un consum regulat al acestui fruct poate: reduce semnificativ nivelul colesterolului total; reduce nivelul trigliceridelor sanguine cu pana la 20%; reduce nivelul colesterolului „rau“ (LDL) cu pana la 22%; creste nivelul colesterolului „bun“ (HDL) cu pana la 11%. Samburele de avocado are uleiuri ce contin antioxidanti, benefici pentru reducerea daunelor cauzate de radicalii liberi, inclusiv imbatranirea si diferite boli.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments