AVEM EXCEDENT DE 37 DE MILIOANE DE EURO, IAR PRIMARIA IMPRUMUTA 20 DE MILIOANE !?

AVEM EXCEDENT DE 37 DE MILIOANE DE EURO, IAR PRIMARIA IMPRUMUTA 20 DE MILIOANE !?

(VIDEO) ARADUL A DEVENIT ORAȘUL ȘOBOLANILOR
Marius Sulincean: „PSD Arad vine cu o soluţie de perspectivă pentru Spitalul Matern din Arad”
UN ARĂDEAN, LA SIMPOZIONUL INTERNAȚIONAL DE PICTURĂ DE LA VIENA

Aradul are în 2015 un excedent bugetar de aproape 37 de milioane de euro. Mai precis, 165.638.339,09 lei. Sunt bani în plus, pe care Primăria Arad nu a reușit să-i cheltuie în 2015 și sunt la dispoziția administrației locale pentru 2016. Așa cum au fost la dispoziție și în 2014, 2013, 2012 etc. În condițiile în care ai o asemenea sumă la dispoziție, care sunt motivele pentru care iei împrumut 20 de milioane de euro de la BERD, pentru reamenajarea spațiilor dintre blocuri ? De ce nu faci aceste investiții din banii tăi, de ce să mai plătești dobânzi și comisioane către BERD și către tot felul de consultanți ?

Toate aceste întrebări ar trebui puse de către procurorii DNA, care până la urmă sperăm să vină și la Primăria Arad, indiferent de protecția de care se bucură Gheorghe Falcă la nivel înalt. Pentru că nu e posibil ca an de an administrația Falcă să-și bată joc de banii arădenilor și să ia împrumuturi de la BERD, pentru simplul fapt că licitațiile pentru aceste împrumuturi nu trebuie să respecte legislația românească și nu se desfășoară prin SEAP. Iar în acest fel, clientela de partid se înfruptă din greu din banii arădenilor, fără ca cineva să pățească ceva. În loc să facem investiţiile din excedentul bugetar, care crește de la an la an, noi plătim, ca proștii, dobânzi la BERD.

Primăria a pus la transparență și modul în care se împarte acest excedent bugetar, încercând să mimeze faptul că din acești bani se vor face alte investiții, de aceea ar fi nevoie de un nou împrumut. De fapt, majoritatea investițiilor erau prevăzute a se face şi din excedentul pe 2014 și nu s-a făcut nimic. Iar banii se rostogolesc de la an la an, fără ca cineva normal la cap să priceapă de ce nu îi investim. Să vedem ce investiții sunt prevăzute din excendent: Amenajarea Parcului Reconcilierii Româno – Maghiare (investiția a fost prevăzută a fi realizată şi din excedentul pe 2014 și nu s-a făcut nimic, deci păcăleală); Reabilitare Unitatea Militară Gai (tot din excedentul pe 2014 trebuia realizată, deci iar păcăleală, fiindcă nu primim Cetatea Aradului, deşi Falcă se bătea cu pumnul în piept că problema e rezolvată); Reabilitarea Filarmonicii Arad (trebuia făcută în 2015, aceeași păcăleală); Amplasarea Monumentului Marii Uniri (de patru ani tot ne păcălesc că îl amplasează); Modernizarea stadionului UTA (mai mult se povestește, dar e un motiv să mutăm banii de pe un an pe altul); Reabilitarea spațiilor din zona blocurilor (Semn că la Primăria Arad prostia e în floare: pentru acest proiect se ia împrumutul BERD. Probabil au uitat să-l scoată de pe listă). Și sunt zeci astfel de obiective care se amână de la un an la altul, iar banii se mută la fel, în timp ce noi luăm împrumuturi.

Lista completă a proiectelor pentru care Primăria Arad „cheltuie“ 160 de milioane de lei, o găsiți aici.

Noi facem încă o dată un apel la procurorii DNA să dea o tură și pe la Primăria Arad, pentru a vedea ce hoții se petrec în Palatul Administrativ. E vorba de banii arădenilor, care au dreptul la o intervenţie din partea autorităţilor statului. Sperăm ca cei de la DNA să țină sub atenție licitația pentru împrumutul de 20 de milioane de euro, care va fi câștigată de o firmă care începe cu litera S (aşa cum am anunţat cu un an înainte câştigătorul licitaţiei pentru tramvaie, aşa  anunţăm şi acum, pentru noul împrumut). Suntem convinși că dacă doresc, cei de la DNA, cu sprijin de specialitate, vor obține toate datele necesare pentru a demonstra acest caz de mare corupție. Și multe altele.

 

 

 

Facebook Comments

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0