Astăzi este Ziua internațională a îmbrățișărilor

by Cristian Dobre

Avem nevoie de 4 îmbrăţisări pentru a supravieţui, de 8 pentru a ne putea menţine şi de 12 pentru a creşte – ne spune Virginia Satir, o celebră psihoterapeută americană. Dacă numerele sunt sau nu corecte, nu s-a dovedit ştiinţific. Cert este însă că acest gest simplu aduce sănătate, aşa încât cineva s-a gândit să celebreze îmbrăţişarea invenând o zi de sărbătoare, într-o perioadă pe care alţii au considerat-o deprimantă.

Sărbătoarea îmbrăţişărilor, instituită în anul 1986 de pastorul Kevin Zaborney din statul american Michigan, a fost plasată în perioada dintre Crăciun şi Sfântul Valentin, Ziua Îndrăgostiţilor, când oamenii tind în general să-şi piardă buna stare de spirit.

Această Zi Naţională a Îmbrăţişărilor sărbătorită de americani încuraja familiile, prietenii sau chiar necunoscuţii să nu se simtă stingheriţi să-şi arate sentimentele în public şi să se îmbrăţişeze. În scurt timp, sărbătoarea a devenit populară nu doar între americani şi s-a răspândit în multe ţări din lume.

Beneficiile acestui simplu gest, mereu dovedite

Îmbrăţişările ajută sistemul imunitar, vindecă depresia, reduc stresul, induc somnul. Îmbunăţesc relaţiile şi înlătură tensiunile, sunt cel mai bun mod de a comunica fără cuvinte, şterg graniţele materiale şi ating sufletele.

O îmbrăţişare de doar 20 de secunde acţionează ca un bun tonic, creşte nivelul oxytocinei, hormonul dragostei care este răspunzător de starea de bine şi scade nivelul cortizolului, hormonul stresului.

Copiii care sunt ţinuţi în braţe sau îmbrăţişaţi plâng mai puţin şi sunt mai liniştiţi pentru că se simt în siguranţă, iau în greutate mai repede şi devin mai sociabili când sunt mari, decât cei care sunt neglijaţi.

Adulţilor îmbrăţişarea le reduce tensiunea arterială şi le protejează inima. O îmbrăţişare afectuoasă le dă energie, încredere şi speranţă, îi face să gândească pozitiv, să se simtă mai tineri, mai veseli şi mai încrezători.

Totul este natural, organic, dulce, fără pesticide şi conservanţi şi 100 % sănătos. Îmbrăţişările nu au efecte secundare neplăcute, nu consumă bateriile, nu au nevoie de revizie periodică, nu costă nimic, nu îngraşă, nu poluează şi pot fi, bineînţeles date înapoi. Sunt practic perfecte !

Aşadar, să ne îmbrăţişm pentru a fi mai sănătoşi şi optimişti !

 

Sursa: stiri.tvr.ro

Facebook Comments