Așa ceva chiar nu se face! Au mințit că nepotul lor are cancer, pentru a plăti factura la curent

by Dana B.

Așa ceva chiar nu se face! Bunul Samaritean a fost înşelat amarnic într-o comună din Constanţa. Doi bunici din Murfatlar au postat pe Internet un mesaj disperat de salvare a nepoţelului lor de cinci ani, pe motiv că ar fi bolnav de cancer pulmonar. Impresionaţi, oameni de bună credinţă au început să doneze bani pentru salvarea băiatului. Campania s-a dovedit a fi, însă, o făcătură. Nepotul există, bunicii sunt persoane reale şi chiar o duc greu. Problema lor nu era, însă, vreo boală a copilului, ci o factură neplătită la curent.

În urmă cu o săptămână, o femeie din Murfatlar a postat pe Facebook un anunţ umanitar. Povestea ar fi impresionat pe oricine – un copil de câţiva ani, orfan de mamă şi bolnav de cancer.

„Are nevoie de tratament pentru a supravieţui lună de lună”, suna textul, iar cei care doreau să-l ajute erau îndemnaţi să ia legătura cu bunica băiatului ori să doneze într-un cont bancar.

Luați la întrebări, cei doi au recunoscut  că au minţit. Copilul de care au grijă nu suferă de cancer. E, într-adevăr, orfan de mamă, iar tatăl a renunţat la drepturile părinteşti.

Pentru copil am făcut tot! Că nu avem curent. Vrea și el un desen, călcat, tot, că îl duc la grădiniță”, a spus Aurelia Mărginean, bunica băiatului.

De fapt, oamenii voiau bani pentru a-şi achita datoriile uriaşe pe care le au la firma de curent. În total, 43.000 de lei, sumă la care susţin că nu ştiu cum s-a ajuns.

Împreună vom găsi cele mai bune soluții, având în vedere respectarea interesului superior al copilului”, afirmă Oana Manoilă, inspector DGASPC Constanța.

Efectele gestului bunicilor ar putea fi resimţite mult mai târziu, spun psihologii.

Orice se întâmplă în istoricul copilăriei lui se transpune în viața adultă. Vrem nu vrem, purtăm cu noi un bagaj emoțional”, explică Cristina Gemănaru, psiholog.

Până să se afle adevărul, bunicii copilului au primit donaţii în valoare de 300 de lei. Susţin că au returnat banii.

Acest caz nu ar trebui să-i descurajeze pe cei care vor să doneze bani pentru cauze caritabile, ci doar să-i facă mai atenţi.

Sursa: digi24.ro

Facebook Comments