Aradul, pe sistem! Turbo dăcât! Știi ce zic?

by Dana B.

Aradul, acest mare vrut, dar niciodată putut, ba capitală verde, ba capitală culturală europeană reușește din nou să bifeze o performanță probabil greu de egalat: să aducă maneaua în rândul „muzicii de calitate”, dacă e să ne luăm după organizatorul FESTIVARA,  Lucian Cordoș,  care invita cu mare fast toți arădenii, în 21-22-23 iulie 2017 la Ștrandul Neptun “pentru un weekend plin de distracție, surprize, street food gourmet și muzică de calitate„. Direct culese de pe afiș, vă rugăm de serviți: Blaga de la Oradea, Asu&Boby șiiii…. Vali Vijelie!

Mai că aș crede că de ceva ani buni ne-am poticnit în zodia ghinionului, și asta pentru că nush cum fras facem da’ tăte, da’ tăte-tăte ne ies fix pe dos:

  1. Ne-am visat capitală verde europeană, dar ne-a ieșit asta http://www.livearad.ro/foto-festivalul-gunoaielor-la-doi-pasi-de-timisoara/
  2. Ne-am visat capitală culturală europeană, dar vindem bilete cu Vali Vijelie la Teatrul Clasic Ioan Slavici din Arad, la Casa de Cultură a Sindicatelor Arad
  3. Printre altele am mai „visat” și asta http://www.livearad.ro/falca-refugiatii-si-aradenii/

Așa, și? Ce e în neregulă? „E oameni și ei”! Nu e nimic în neregulă în afară de faptul că în spațiul vrut cultural arădean prin astfel de evenimente, din dorința de a fi „pe toate gusturile”, se promovează ideea unui stil de viață ușor în care ”școala vieții” este cea mai importantă ”instituție” de învățământ, iar singurele probleme reale în viață ar fi necazurile în dragoste sau invidia dușmanilor… Nu știu exact ce au gândit organizatorii, însă toată treaba asta a ieșit exact ca în maneaua serii „Să iubești două femei/Una-i mama la copii/Alta-i pofta inimii…”

Pentru un tacâm compleCt o să fac încheierea citând dintr-un mare clasic în viață, Giani din Las Fierbinți: „Haide, mă, că v-a plăcut! Este? Nebunilor care sunteți!”… Cum ce? Începutul de Festivară arădeană de an 2017.

P.S.  Nu pot să nu #intrebpentruunprieten (că tot e la modă pe facebook), oare noi, Arădenii din Arad, mai reușim să evadăm din zodia asta a ghinionului sau ne transformăm ușor da’ sigur în „Arădenii dă la Arad”? Nu de alta, dar s-ar putea să ne trezim într-un viitor pe sistem dăcât pe turbo din care nici cu agheasmă nu ne-om mai putea lecui. Știi ce zic?

Facebook Comments