ARADUL, INSCRIS IN „BATALIA RECICLARII” – CONCURS AJUNS LA EDITIA A DOUA

by redactor

Municipiul Arad, susţinut de SC Polaris M Holding, s-a înscris din nou în competiția „Orașul Reciclării”, realizată de Eco-Rom Ambalaje în colaborare cu Asociația Municipiilor din România și cu Institutul pentru Politici Publice, competiţie promovată de Administratie.ro și Domnuleprimar.ro. Bătălia reciclării, aflată la a doua ediţie, are loc până la data de 30 iunie 2014, primăriile înscrise luptându-se pe mai multe „fronturi”: cel al calității serviciilor de colectare separată a deșeurilor de ambalaje, al celor mai bune „muniții” de conștientizare și mobilizare a populației pentru a separa deșeurile și, în final, al celor mai mari cantități de deșeuri de ambalaje colectate.
La prima ediție a acestei competiții, Aradul, cu sprijinul nemijlocit al Municipalităţii şi SC Polaris M Holding, a câștigat premiul de excelență la categoria „Cetate”, fiind una dintre municipalitățile care au colectat separat cele mai multe deșeuri de ambalaje pe municipiu.
Mizând pe succesul de anul trecut, Municipalitatea a răspuns pozitiv și la cea de a doua ediţie a competiţiei, alături de alte 31 de municipalități în care Eco-Rom Ambalaje susţine dezvoltarea serviciilor de colectare separată: Bacău, Brașov, București-Sectoarele 3 și 6, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Focșani, Iași, Mediaș, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgu Jiu, Tulcea, Zalău, Bârlad, Brăila, Călăraşi, Constanța, Galaţi, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploiești, Slatina, Suceava, Târgu Secuiesc, Vaslui.
Câștigătorul din acest an va obține titlul de ,,Orașul Reciclării” și marele premiu: o zonă eco wi-fi, un spațiu inedit de relaxare, 100% eco și cu acces liber la internet în valoare de 12.000 euro.
În prezent, peste 95% din punctele de colectare a deşeurilor din Arad sunt dotate cu containere Tip Iglo (clopot) şi containere de 1,1 mc destinate colectării separate a deșeurilor de ambalaje, implementarea colectării selective a deşeurilor fiind realizată în municipiul Arad în proporţie de peste 95% prin campania de succes „Sacul galben”.

La momentul la care s-au descernat premiile anul trecut, în Arad fuseseră colectate selectiv de la populaţia municipiului, de către S.C. Polaris M. Holding S.R.L, o cantitate totală de 719, 6 tone de deşeuri reciclabile, adică, în medie, 102,8 tone pe lună. Din cantitatea totală a deşeurilor reciclabile colectate de către societatea noastră, PET-urile au totalizat 269,3 tone, folia color 59,3 tone, polipropilena de înaltă densitate 37,7 tone, doze de aluminiu alte 4,2 tone, fierul 5,8 tone, în timp ce cartonul şi hârtia 342,5 tone. Media lunară a deşeurilor colectate selectiv pe cap de locuitor în municipiul Arad, pe întreaga durată a campaniei de anul trecut, a fost de 1,34 kg deşeuri colectate selectiv, raportat la o populaţie de 146.000 locuitori ai oraşului.

Birou Informaţii Polaris M Holding
Sediul departamentului comercial Polaris M Holding Arad – Piaţa Plevnei nr. 3

Facebook Comments