Aradul ar putea rămâne fără căldură, din cauza datoriilor CET

by Florian Popa

La solicitarea liderului de sindicat al S.L.I. Termoelectrica Arad, Doru Lebădă, Instituţia Prefectului – Judeţul Arad a găzduit, vineri, o ședință a Comisiei de Dialog Social, moderată de prefectul județului Arad, Florentina Horgea. Comisia de Dialog Social a fost convocată pentru rezolvarea unei probleme de interes major pentru cetățenii municipiului, aceștia fiind puși în situația de a nu mai avea încălzire în locuințe, începând cu ora 06:00 a zilei de duminică, 11.02.2018. Conform precizărilor liderului de sindicat al Termoelectrica Arad, S.C. CET Arad S.A. se află într-o situație critică, pericolul constând în imposibilitatea furnizării de gaz, către această societate, de furnizorul C-Gaz Energie, în lipsa plății în avans a sumei de 8,5 mil. lei; neachitarea sumei ar conduce, inevitabil, spre sistarea furnizării agentului termic în perioada imediat următoare.

Tot la solicitarea expresă a liderului de sindicat al S.L.I. Termoelectrica Arad, la ședința de dialog social au mai participat, alături de Prefectul și Subprefectul județului Arad, Primarul și unul dintre viceprimarii municipiului, consilieri locali, reprezentanți ai AGA din cadrul SC CET Arad SA și CET Hidrocarburi, membri ai consiliului de administrație al SC CET Arad, conducerea tehnică a societății, liderii organizațiilor județene ai patronatelor și sindicatelor CNSLR Frăția, BNS și Cartel Alfa și, nu în ultimul rând, parlamentari de Arad și reprezentanți ai Prefecturii Județului Arad. Ședința a fost una cu scântei, primarul Gheorghe Falcă urlând efectiv la prefectul Horgea sau parlamentarii PSD, după care apărăsit sala, nepărând interesat de faptul că zeci de mii de cetățeni ar putea rămâne fără căldură și apă caldă.

La finalul dezbaterii, Instituția Prefectului – Județul Arad a făcut demersuri în vederea informării ministerelor de resort din cadrul Guvernului României cu privire la situația creată.

Soluția imediată a continuării furnizării de agent termic către populație este achitarea, de către Primăria Municipiului Arad, a sumei restante de 8.5 milioane de lei, către furnizorul C-Gaz Energie.

Facebook Comments