Alimentul cu cel mai mare conținut de antioxidanți

by Cristian Dobre

Alimentul ideal care contine aproape toate vitaminele si mineralele de care are nevoie corpul nostru pentru desfasurarea proceselor metabolice si mentinerii imunitatii, bunei functionari a inimii si mentinerii structurii osoase a fost adus si la noi in tara tocmai din Himalaya.

Moringa oleifera este detinatorul recordului mondial pentru cel mai mare continut de antioxidanti. Per gram, acesta are aproximativ cu 50% mai multi antioxidanti decat Acai Berries.

Antioxidantii contribuie din plin la prevenirea bolilor degenerative cauzate de inaintarea in varsta. Moringa a fost folosit in medicina pentru a preveni si pentru a trata peste 300 de afectiuni diferite, potrivit naturalnews.com. Abundenta de vitamine si minerale regasite in Moringa este uluitoare. Acest fapt face foarte multi oameni de stiinta sa creada ca Moringa este de departe alimentul cel mai dens din punct de vedere nutritiv descoperit vreodata. Contine peste 92 de nutrienti si peste 46 de antioxidanti si toti aminoacizii esentiali.
Pulberea de frunze de Moringa contine:
•De 10 ori mai multa vitamina A decat morcovii

•De 17 ori mai mult calciu decat laptele
•De 15 ori mai mult potasiu decat bananele
•De 25 de ori mai mult fier decat spanacul
•De 9 ori mai multe proteine decat iaurtul
•De 4 ori mai multe fibre decat ovazul
•De 1/2 mai multa vitamina C decat portocalele – frunzele proaspete contin de 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments