test

Alergiile banale, specifice sezonului, se pot transforma în afecțiuni grave

Alergiile banale, specifice sezonului, se pot transforma în afecțiuni grave

Diferența dintre inflamația acută și cea cronică
Boli provocate de umiditatea din cameră
Porția de sănătate ascunsă în MĂCEȘE

Primavara aduce nu doar vreme insorita, ci si alergii specifice sezonului. Vantul raspandeste polenul la zeci de kilometri distanta, iar persoanele alergice nu au nicio sansa sa scape. Cu cat cantitatea de polen din atmosfera este mai mare, cu atat simptomele persoanelor afectate sunt mai intense. Medicii atrag atentia ca aceste alergii banale se pot transforma in afectiuni grave.

Purtate de vant, particulele invizibile de polen sunt aproape imposibil de evitat, asa ca o vizita la medic este foarte importanta.

„Pentru asta ar trebui sa ne facem niste teste si sa avem un consult alergologic care sa ne spuna care sun cauzele pentru alergia noastra, de multe ori nu este doar o singura cauza”, spune Adrian Marinescu – medic primar boli infectioase.

O alergie atat de banala, poate duce la complicatii. „Alergiile pot sa imbrace forme usoare sau dimpotriva forme severe cu complicatii respiratorii, se ajunge la insuficienta respiratorie si putem sa ajungem inclusiv la soc anafilactic, fiind o complicatie severa care presupune o urgenta medicala”, adauga Adrian Marinescu, medic primar boli infectioase.

In cazul multor persoane, afectiunea poate debuta inca din copilarie. Pentru cei norocosi aceasta problema poate sa dispara in timp.

 

 

Sursa: digi24.ro

Facebook Comments

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0