Alergia la scorțișoară poate fi mai periculoasă decât crezi. Vezi simptomele!

by Dana B.
Simptomele se pot declansa cand o persoana mananca produsele care contin condimentul sau chiar il atinge. Acestea variaza de la persoana la persoana si pot fi de la moderate la severe. Dintre ele amintim: greata, durerile de stomac, diareea, varsaturile, furnicaturile, mancarimea sau umflarea fetei, dificultatile de respiratie, urticaria, ameteala, starile de lesin, iritatiile la nivelul pielii, inflamatia. In cazuri rare, alergia la scortisoara poate provoca anafilaxie, o reactie severa, potential fatala. Reactia anafilactica poate aparea in cateva secunde sau minute dupa expunerea la alergenul respectiv.

Alergia alimentara se produce atunci cand sistemul imunitar identifica in mod eronat o substanta ca fiind daunatoare. Anticorpii sunt apoi eliberati pentru a distruge alergenul. Odata ce alimentul respectiv este consumat din nou, chiar si in cantitati mici, anticorpii semnaleaza imediat eliberarea substantelor chimice care provoaca diferite simptome de alergie. Desi intoleranta la un anumit produs poate provoca simptome asemanatoare cu ale alergiei, anticorpii nu sunt prezenti. Potrivit Clinicii Mayo, foarte multe persoane cu intolerante pot consuma cantitati limitate din alimentele la care prezinta aceasta intoleranta, fara a manifesta neaparat reactii adverse.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments