Află secretele dietei care o menține în formă pe Madonna

Află secretele dietei care o menține în formă pe Madonna

UNIV.GOLDIS ICIM INCHEIE TURUL DE CAMPIONAT IN COMPANIA BRASOVULUI
A INCEPUT SUPERLIGA DE TENIS DE MASA. ARADUL, CU DOUA ECHIPE LA START
FCC ICIM e ultima, în grupa din Liga Europei Centrale

Dieta macrobiotica este cea care o mentine în forma pe Madonna, cea care are un corp de invidiat la cei 54 de ani ai sai. Unora li s-a parut o dieta dura.

Acest regim elimina din alimentatie fainoasele, ouale, carnea si lactatele, dar pune la loc de cinste legumele de mare. Bucatarul personal al Madonnei, chef Mayumi Nishimura, a scris o carte în care vorbeste despre aceasta dieta macrobiotica. Aceasta dieta îsi are originile în Japonia si presupune consumul de mancare naturala, multe alimente de origine vegetala. Miscarea, atitudinea relaxata, mestecarea cu rabdare a alimentelor, sunt alte lucruri importante ca parte a dietei.

Alimentele yin si yang. În acest regim alimentar si de viata, produsele yin sunt cele reci, dulci. Alimentele yang sunt cele mai sarate, fierbinti sau agresive la gust.

Alimente premise. În aceasta dieta sunt permise alimente precum fructele, legumele, semintele, tofu, uneori si pestele sau fructele de mare. Mai sunt permise cerealele integrale, algele marine, fasolea, ghimbirul, muraturile, supele ce contin ingredientele permise. Acestea pot fi preparate fierte, coapte sau la aburi.

Alimente de evitat. De evitat în acest regim sunt conservantii, lactatele, carnea, alimentele picante, cartofii, fainoasele, dulciurile, dovleceii.

Dieta macrobiotica, o dieta aproape vegetariana

Dat fiind faptul ca este permisa numai carnea de peste, si aceasta ocazional, am putea spune despre acest regim alimentar ca este unul aproape vegetarian. Cum aceasta dieta tinde sa fie una aproape stricta si cam dura, limitata în consumul de alimente, organismul nu primeste toate vitaminele, nutrientii, de care are nevoie.

Cum nici suplimentele nu sunt acceptate, dieta macrobiotica este discutabila, iar cei care vor sa o tina ar trebui sa se consulte mai întai cu un specialist. Dieta Macrobiotica a fost tinuta si de actrita Gwyneth Paltrow, care a ajuns aproape de osteoporoza din cauza deficientelor nutritionale. Copiii sunt predispusi la dezechilibre nutritionale daca tin o asemenea dieta, mai ales fara sfatul unui medic specialist.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0