Află când și cum să consumi pâine fără să te îngrași

by Dana B.

Nutritionistii sunt de parere ca painea poate fi usor incorporata intr-o dieta de slabire daca stii cum si cand sa o consumi. Iata mai jos 5 sfaturi care ti-ar putea fi de folos:

1. Pentru inceput, alege painea integrala
Da, este o mare diferenta intre painea alba si painea integrala. Daca mananci paine alba, organismul tau nu primeste cine stie ce nutrienti si este predispus la ingrasare. In schimb, atunci cand mananci paine integrala (neagra, de secara, cu tarate, cu maia s.a.), corpul tau primeste fibre si diversi nutrienti care ajuta la accelerarea metabolismului.

2. Consuma paine doar in prima parte a zilei
Ca sa nu iti faci griji pentru kilogramele in plus, consuma paine doar in prima parte a zilei, niciodata la cina. Pentru cina alege supe, ciorbe, salate, orez, legume preparate la aburi sau mamaliga. Ca sa scapi mai usor de dependenta de paine, incearca sa inlocuiesti treptat painea cu o garnitura de orez sau quinoa.

3. Nu consuma mai mult de 3 felii de paine la o masa
Cea mai simpla regula pe care trebuie sa ti-o impui la orice masa este sa nu consumi mai mult de 3 felii de paine. Daca painea nu este feliata si ti-o feliezi tu, atunci consuma doar 2 felii.

4. Nu combina painea cu cartofi, paste sau orez
Combinatia de paine cu cartofi, orez sau paste nu este una prea fericita pentru silueta si nici pentru digestie, pe care o ingreuneaza considerabil. Consuma painea cu salate, supe, carne, mancaruri usoare, produse lactate.

5. Scoate din meniul tau toate produsele care contin faina alba
Faina alba este un ingredient lipsit de valoare nutritiva si, la fel ca zaharul pur, este un carbohidrat, saracit de fibre si de orice altceva care ii este necesar corpului. Daca te-ai decis sa renunti la painea alba, este important sa renunti si la celelalte produse care contin faina alba. Degeaba ai redus painea din meniu daca intre mese consumi pizza, covrigi si produse de patiserie.

Nu uita, painea contine vitamine, fibre, minerale esentiale si proteine vegetale. Asadar, indiferent de dieta, painea trebuie sa ramana un aliment inclus in meniu, chiar daca sunt necesare o serie de restrictii in ceea ce priveste cantitatea.

Painea este si o sursa importanta de carbohidrati cu ardere lenta, lucru care ajuta la energizarea organismului si mentinerea constanta a glicemiei pentru o perioada lunga de timp.

 

Sursa: sanatatea.bzi.ro

Facebook Comments