ADELINA PESTRITU A DEZVALUIT MOTIVELE PENTRU CARE A PLECAT DE LA KANAL D

by Andreea Radu

Telespectatorii emisiunii ”Wowbiz” au aşteptat-o cu sufletul la gură pe Adelina Pestriţu (28 de ani) la prima emisiune din acest an, însă ea nu şi-a făcut apariţia. Asta datorită faptului că bruneta a ales să înceteze colaborarea cu Kanal D, după mai bine de 6 ani.

La câteva zile după ce a mărturisit pe blogul personal că a încheiat colaborarea cu postul tv condus de turci, Adelina Pestriţu a dezvăluit adevăratul motiv pentru care a ales să plece de la emisiunea pe care o prezenta la Kanal D. Iubita lui Speak a spus că un loc de muncă nu trebuie să fie neapărat pentru toată viaţa. Ea a vorbit şi despre eşecurile din carieră.

Textul pe care l-a scris pe blog începe cu un motto al scriitoarei americane Barbara de Angelis: “Nu poţi cere ceea ce vrei dacă nu ştii ce vrei. Mulţi oameni nu ştiu ce vor sau vor mai puţin decât merită. Primul pas este să îţi dai seama ce vrei. Al doilea e să decizi că meriţi ceea ce vrei. Al treilea e să crezi că poţi obţine ceea ce doreşti. Şi în fine, al patrulea pas e să ai curajul să ceri ceea ce vrei”.

Vise şi obiective

„Încă de mic eşti întrebat “ce vrei să te faci atunci când o să fii mare?”. În prima faza, eşti întrebat de către părinţi, doar din amuzament şi mai puţin din convingerea că vor descoperi înclinaţii reale spre un domeniu anume sau hobby-uri. În cele mai multe cazuri, răspunsul este pompier, balerină, poliţist, medic etc. Interesantă nu este alegerea în sine pe care o faci că şi copil, ci convingerea cu care o spui. Pe măsură ce te maturizezi, începi să-ţi pui din ce în ce mai multe întrebări, iar răspunsurile pline de certitudine sunt rare”, afirmă Adelina Pestriţu.

„În prima parte a vieţii decid părinţii pentru viaţă copiilor şi pentru activităţile în care sunt implicaţi. Apoi, în funcţie de apropierea dintre membrii familiei şi a stilului de comunicare, i se da copilului libertatea de a-şi exprimă preferinţele. În unele cazuri acest liber arbitru se manifestă încă de la vârste fragede.

Prin toate aceste alegeri, societatea şi cursul firesc al vieţii creează presiunea de a ştii ceea ce trebuie să faci cu viaţă ta. Iar dacă nu o faci cât mai curând sau atunci când cei mai mulţi o fac, devine o problema şi eşti stigmatizat. Dacă ai terminat liceul şi nu ştii ce facultate vrei să urmezi, poate fi o problema. Dacă eşti student şi nu eşti sigur în legătură cu specializarea pe care vrei să o alegi, este o problemă, dacă ai finalizat studiile, dar nu ştii ce loc de muncă îţi doreşti sau schimbi des locurile de muncă, este o problemă. Este oare aşa? Cine decide când trebuie să ştii exact ceea ce vrei să faci cu viaţă ta?

Oamenii sunt fiinţe complexe, cu multiple veleităţi în diverse domenii de activitate, fie ele şi diametral opuse. În acest caz, nu este posibil că întreagă viaţă să descoperi noi pasiuni sau cele pe care le ai să aibă “termen de valabilitate”? Dacă ai un hobby, o specializare sau un loc de muncă, trebuie să faci asta toată viaţă, pentru că la un moment dat asta ai ales şi te-a împlinit? A te răzgândi sau a fi nesigur sunt sinonime cu eşecul? Scopul tuturor acţiunilor este găsirea fericirii. În acest caz, este o problema să ai mai multe pasiuni, chiar şi temporar, sau să nu ai niciuna?”, a scris Adelina pe blogul personal.

Sursa: click.ro

Facebook Comments