A mai plecat o legendă. Chuck Berry a murit, la 90 de ani

A mai plecat o legendă. Chuck Berry a murit, la 90 de ani

Starurile, în negru la Gala BAFTA 2018
10 mai – Ziua Regalității
LE PLACE ATAT DE MULT SA FIE SURORI INCAT AU AJUNS SA FIE CELE MAI VARSTNICE GEMENE DIN LUME

Chuck Berry a murit, la vârsta de 90 de ani.

Chuck Berry a murit în casa lui situată lângă oraşul Saint Louis. Poliţiştii au fost solicitaţi să intervină la locuinţa acestuia sâmbătă, în jurul orei locale 12:40 (18:40 ora României) şi l-au găsit pe artist inconştient în casă. Medicii care au ajuns la faţa locului au început manevrele de resuscitare, însă cântăreţul a fost declarat ulterior mort.Familia lui Chuck Berry nu a dorit să comenteze informaţiile şi a cerut discreţie din partea opiniei publice.

Chuck Berry a fost pionierul genulu genului rock ‘n’ roll şi autorul melodiilor „Johnny B. Goode” şi „Sweet Little Sixteen”. Stilul său muzical a influenţat trupe celebre precum Beatles, AC/DC și Rolling Stones.

Chuck Berry urma să lanseze în 2017 un nou album de studio, primul după o pauză de 38 de ani, intitulat ”Chuck”, dedicat soţiei sale.

Lumea muzicală este îndurerată de dispariţia legendarului cântăreţ. Bruce Springsteen a scris, pe contul său de Twitter că „Chuck Berry a fost cel mai mare practicant al muzicii rock, cel mai mare chitarist şi cel mai pur compozitor care a trăit vreodată”.

 

Sursa: libertatea.ro

 

Facebook Comments

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0