Dezvăluirile Florinei Cercel despre copilărie

by Cristian Dobre

Florina Cercel și-a descoperit pasiunea pentru teatru odată cu buchisirea literelor în abecedar. De-atunci i-a fost clar ce drum trebuie să urmeze și nu și-a abandonat visul de a deveni actriță oricâte piedici a întâmpinat.
Florina Cercel, nu de puțini confundată cu Spania Fieraru din telenovelele „Inimă de țigan” și „Regina”, a moștenit de la părinții săi talentul artistic. Tatăl ei a fost prim-trompetist în fanfara unui regiment din Armata Regală, iar mama, actriță. Îndrăgita actriță de 76 de ani ne-a mărturisit că a avut o copilărie marcată de lipsuri materiale, dar a fost înconjurată de dragostea familiei, iar asta a compensat cumva toate neajunsurile.

„Când am venit pe lume era război. Când am început să deschid ochii mai bine era sărăcie, era foamete și, deși părinții mă înconjurau cu dragoste, n-am avut păpuși și jucării. Când am început să descifrez tainele abecedarului am început să mă joc cu personajele închipuite de mintea mea, desprinse din ceea ce citeam. Fiind elevă de liceu, recitam Eminescu, eram prezentă la orice serbare cu scenete de teatru și foarte repede devenise evident pentru familia mea și pentru mine că pasiunea mea era arta dramatică și că voi urma acest drum.

Indiferent de adversitatea timpului politic, am fost conștientă că trebuie să merg mai departe și să îmi urmez țelul. De câte ori resimțeam un eșec, mă străduiam și mai mult să continui, gândind că de fapt destinul meu de actriță trebuie să se întâmple aici, în această limbă minunată, care este limba română’, a mărturisit ea pentru Libertatea.
După ce a terminat liceul, Florina Cercel și-a urmat visul și a intrat din prima la Institutul de Teatru. «Personajele jucate mi-au configurat personalitatea» Actrița recunoaște că după rolul său din telenovele, a simțit că a devenit mai simpatică publicului. „Întotdeauna am considerat că în teatru și televiziune munca actorului se desfășoară în echipă, ca o mare familie. Dacă privim lucrurile așa, eu am avut șansa să trăiesc în mijlocul multor familii de actori valoroși. Chiar dacă timpul biologic zboară, familia mea de artiști e mereu prezentă. Și mă ajută să merg mai departe. Toate personajele mi-au configurat personalitatea. Și nu pot să fac o departajare. Toate mi-au fost în egală măsură apropiate și parte a sufletului meu. În România, în ultimii 25 de ani, și-a făcut loc și acest gen de producție de televiziune, telenovela.

Succesul de neconstestat la marele public al telenovelelor «Inimă de țigan» și «Regina» a demonstrat încă o dată că publicul din România își respectă și își iubește marii artiști dincolo de exotismul personajelor. Simpatia publicului pentru personajele interpretate de mine în aceste telenovele am resimțit-o și ca actriță”, ne-a mai spus aceasta.

 

Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments